Empresaris per al Solsonès

Empresaris per al Solsonès presenta un projecte per a emprenedors rurals

Diumenge 30 de maig a la 1 del migdia a l'Auditori de la Sala Polivalent

per Redacció, Solsona | 26 de maig de 2021 a les 21:00 |
Un any més, des de l'Associació d'Empresaris per al Solsonès, es farà entrega dels premis “Pensant en futur!” dins del marc de la Fira de Sant Isidre. Consisteix en tres categories (dibuixos, redaccions i treball de recerca) amb l'objectiu de valorar, estimular i reconèixer l'esperit emprenedor al nostre territori des de la nostra base. Gràcies a la col·laboració dels centres educatius en les diferents franges d'edats, tant de primària com secundària, arribem ja a la XI edició d'aquests premis.
 

Una de les nostres raons de ser és la mirada cap a un territori emprenedor i aquest any volem acompanyar aquesta entrega de premis amb la presentació d'un projecte molt interessant i al que esperem que s'hi sumin el màxim d'escoles del nostre territori: El projecte FER. (Futurs Emprenedors Rurals)
 

El projecte FER pretén despertar el talent emprenedor, la creativitat i la curiositat per les
oportunitats que genera el món rural als alumnes de primària (especialment 5é i 6é), per tal de contribuir en un futur a afrontar dos dels reptes del món rural: evitar el despoblament i afavorir la diversificació econòmica. FER és un projecte de cooperació interterritorial, coordinat pel Consorci GrupS LEADER i impulsat conjuntament per altres Grups LEADER de Catalunya.

El projecte FER té com a objectius específics:
 Despertar el talent emprenedor, la seva creativitat i la seva capacitat d'innovar.
 Fomentar la confiança en ells, el pensament crític i la capacitat de resoldre problemes.
 Facilitar la recerca d’oportunitats i aprofitar els recursos que els ofereix el món rural.
 Difondre la cultura emprenedora als centres educatius
 Fomentar el treball en equip, el debat i les relacions entre l'alumnat.
 Introduir de forma bàsica la cultura financera a les escoles.

El dia 28 de juny hi haurà una sessió informativa del projecte per a tots aquells actors/es interessats en conèixer en més profunditat el projecte. També us podeu inscriure en aquest enllaç: https://www.futursemprenedors.cat/inscripcio-a-la-jornada-informativa-fer

Igualment, per poder avançar una primera presentació del projecte i fer-lo arribar al màxim d’actors possibles, convoquem tant a equips directius (o a qui deleguin), com a tutors i tutores de cicles superiors, a assistir a l’entrega de premis i presentació del projecte FER, en el transcurs de la Fira de Sant Isidre:
 Diumenge, 30 de maig, a les 12:30 a l’Auditori de la sala polivalent de Solsona.
L’ordre del dia serà el següent:
 12:30 - Entrega de premis del Concurs Fem Futur.
 13:00 - Presentació del projecte "Futurs Emprenedors Rurals" a càrrec de Gemma Cortada, gerent del GAL Noguera Segrià Nord.

Esperem doncs, poder sumar al màxim la comunitat educativa en un projecte enfocat en dos elements claus pel nostre futur: Emprenedoria + Territori.

 

Participació