Espurnes Barroques

Tret de sortida a unes Espurnes Barroques que uneixen música i gastronomia

per Ramon Estany, Solsona | 16 de maig de 2021 a les 11:08 |
Josep Barcons, director del Festival, ha presentat als ponents | Ramon Estany
Aquest cap de setmana ha començat la 4a edició del Festival Espurnes Barroques, on, des del 14 de maig i fins el 13 de juny, es duran a terme 16 concerts, 4 conferències, 1 cafè-tertúlia, 1 taller infantil i una vintena d’accions socials i educatives.
 

Foto: Ramon Estany


El tret de sortida del festival es produí el passat divendres 14 de maig, amb una conferència de Josep i Bernat Cabré que tingué lloc a les 8 del vespre en el marc emblemàtic dels Claustres de la Catedral de Solsona i que comptà amb la col·laboració del Museu de Solsona i Òmnium Solsonès.
 

Foto: Ramon Estany


Aquests dos germans, músics i musicòlegs, ens parlaren de la seva passió per recuperar el patrimoni musical amagat en diversos arxius de la península ibèrica. Com és propi d’Espurnes Barroques, la conferència s’acompanyà d’un tast que posà en valor els productors del Territori Barroc: en aquest cas, es pogué degustar la infusió Cor calent, de November Tea, que situarà el públic en el lema d’aquesta quarta edició: Passió Barroca. La infusió anà acompanyada d’unes trufes barroques amb cor especiat, elaborades al Forn de pa - Pastisseria Camps de Solsona. Aquestes trufes es podran adquirir als quatre establiments que la pastisseria té a Solsona mentre duri el festival, i representen el primer element gastronòmic amb segell propi d’Espurnes Barroques, en una línia que s’eixamplarà en les properes edicions.
 

Foto: Ramon Estany

Foto: Ramon Estany

 

Participació