Fira de Sant Isidre

Solsona renova un any més la devoció a Sant Isidre

per Ramon Estany, Solsona | 16 de maig de 2021 a les 08:24 |
Benedicció dels panets de Sant Isidre | Ramon Estany
Un dels actes més tradicionals i propis dins el marc de la Fira de Sant Isidre i que no ha faltat enguany a la seva cita puntual en el calendari, ha estat la missa en honor al patró dels pagesos, Sant Isidre, que per primera vegada en tots aquests anys, s'ha celebrat a la Catedral. Des de la marxa de Solsona de les monges de la Companyia de Maria, l'any passat, l'església que acollia aquesta celebració resta tancada, a l'espera que s'arribi a un acord entre la Companyia de Maria i el Bisbat, sobre el seu ús en el futur.
 

Fidels a la Catedral Foto: Ramon Estany


Així doncs, la petita escultura de Sant Isidre, que es guarda a la capelleta de la Plaça de Sant Isidre, ha presidit la celebració a la catedral solsonina, on el rector de Solsona, Mn. Lluís Ruiz, han beneït els panets que al final de la Missa han estat repartits entre els assistents a l'ofici litúrgic.

El rector de Solsona ha presidit la cerimònia Foto: Ramon Estany


Mn. Ruiz ha recordat en l'homilia que els pagesos han de ser gent de paciència, de contemplar com els camps creixen, tot mirant el cel i esperant que no hi hagi pedregades. Constància, esforç i paciència, només cal confiar que tot vagi bé, i ha demant que aquest di de Sant Isidre "ens ajudi a valorar el dia a dia, allò que fem, i les conseqüències que comporta".

 

Repartint els panets beneïts Foto: Ramon Estany

 

Participació