Cribatge

Els cribratges d’automostra nasal troben 2 positius de 272 participants a Solsona

En les dues primeres setmanes de cribratges poblacionals a la Catalunya Central es recullen només un 0,9% de positius amb una participació baixa als 7 municipis on es promouen les proves diagnòstiques.

per Redacció, Solsonès | 14 de maig de 2021 a les 21:23 |
El resultat de la primera onada de cribratges poblacionals que el departament de Salut fa a la Regió Sanitària Catalunya Central s’ha tancat amb 7 positius de les 738 proves fetes fins a dia d’avui. Les proves diagnòstiques s’han dut a terme durant dues setmanes a través dels Centres d’Atenció Primària als municipis designats per l’Agència de Salut Pública seguint criteris epidemiològics i poblacionals. S’han fet a Manresa (en dues àrees basques), Solsona, Artés, Berga, Santa Margarida de Montbui i Torelló. La baixa participació en alguns punts ha fet replantejar la campanya que avui es tanca a 5 dels 7 municipis i només continuarà una setmana més a Solsona i Artés.

Les proves es dirigeixen a persones de menys de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la COVID-19 en els darrers 3 mesos i que no havien completat la pauta de vacunació. En aquestes dues setmanes i a l’espera dels resultats del cribratge d’avui divendres, Solsona és qui ha registrat un major índex de participació amb 272 proves fetes a l’EAP Solsonès. D’aquestes proves, 2 han donat positiu (un 0,7% dels participants).


La campanya continuarà una setmana més a Solsona. A Solsona es mantenen els tres dies establerts amb els següents horaris: dilluns i divendres d’11:30 a 15h i dimecres de 16 a 19h. L’objectiu dels cribratges és detectar persones asimptomàtiques que, sense saber-ho puguin transmetre el virus i, per tant, tallar cadenes de transmissió. Els resultats es coneixen en 48/72 hores a través de l’aplicació La Meva Salut.

Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació