Espurnes Barroques

​El Festival Espurnes Barroques porta a Solsona «Les passions de l'ànima. Música, retòrica i devoció»

Diumenge, 16 de maig a 2/4 de 7 de la tarda a la Capella del Claustre de Solsona

per Redacció, Solsona | 14 de maig de 2021 a les 21:41 |
Espurnes Barroques organitza un concert de barroc català i hispànic a la capella del Claustre, complementat amb una ponència i una degustació de productes locals.
La capella del Claustre de la catedral de Solsona es converteix en l'escenari del concert Les passions de l'ànima. Música, retòrica i devoció, emmarcat en la quarta edició del festival Espurnes Barroques. Formada per 12 intèrprets, Companyia Musical, juntament amb el músic Jaume Cabré, acosten als espectadors una audició de barroc català i hispànic. Per aquesta ocasió, Cabré fa una selecció de romanços, villancets, motets i lletanies d'autors insignes del barroc nacional com ara Joan Cererols, Agustí Pujol i Carlos Patiño, entre d'altres.


L'acte tindrà la participació de Carles Freixes, arquitecte i director del Museu de Solsona, que impartirà una ponència sobre els vestigis vigents de la capella del Claustre després de les destruccions a mans franceses. Tot plegat, s'amanirà amb una degustació gastronòmica de productes locals. En aquest cas, els protagonistes seran els neulots de la pastisseria solsonina Sant Antoni i el Brunzit, un escumós amb mel elaborat per l'empresa vinícola d'Olius Un Pam de Terra.

Les entrades, que es poden adquirir anticipadament a través del web https://espurnesbarroques.koobin.com/, tenen un cost de 18 euros. Ara bé, els menors de 5 anys tenen entrada gratuïta i la franja d'edat d'entre els 6 i els 16 anys disposen d'un 50 per cent de descompte. Els socis/es de la Coral i els Amics tenen al seu abast un abonament. Les entrades també es vendran a taquilla al preu de 21 euros. 


La quarta entrega d'Espurnes Barroques, que es prolonga fins al 13 de juny, programa un total de 16 concerts, quatre conferències, un cafè-tertúlia i un taller infantil. Novament, l'associació cultural es proposa recórrer una quinzena de municipis del Solsonès, el Bages, la Segarra i l'Anoia que han preservat un llegat barroc d'allò més singular. 

 

Participació