Escola Arrels

​Els projectes finals dels cicles industrials de l’Escola Arrels

per Redacció , Solsona, 30 d'abril de 2021 a les 21:33 |

En tots els cicles formatius de formació professional es realitza un crèdit de síntesi a 2n curs que aglutina els coneixements adquirits durant els dos cursos que conformen el pla acadèmic.
Actualment, l’Escola Arrels ofereix dos cicles formatius de caire industrial, el de Sistemes

microinformàtics i xarxes i el de Manteniment electromecànic i processos industrials, i
l’objectiu del crèdit de síntesi en aquests cicles consisteix a elaborar un projecte individual d’interès personal.


En el cas del cicle de Manteniment electromecànic, el projecte comprèn el disseny, la
fabricació, l'automatització i la posada en marxa d'una màquina, maqueta o prototip. Alguns exemples de projectes en els quals està treballant l’alumnat ara mateix són la construcció d’un circuit electrònic per a mesurar el pols, d’un dispensador de gel hidroalcohòlic automatitzat, d’una maqueta de pont-grua, d’una cinta transportadora amb selector de materials, d’una maqueta de dispensador de pinso i d’una maqueta d’una edificació amb portes automàtiques.

En el cas del cicle de Sistemes informàtics, el projecte consisteix a posar en marxa un projecte de hardware, programació de software o similar. En aquest àmbit, alguns estudiants estan treballant en la creació de llocs webs per a múltiples finalitats, com són les trobades d’apassionats de la motocicleta, la recomanació de rutes en bicicleta segons el perfil de l’usuari o un comerç electrònic basat en “dropshipping”. Altres s’han decantat pel camp de la programació aquest curs i estan treballant en la programació d’un bot propi per a Discord i d’una porta corredissa automatitzada.

A l’Escola Arrels considerem d’alt interès pedagògic l’elaboració d’aquests tipus de projectes pel fet que esperonen un canvi metodològic i són motivadors per a l’alumnat. Tot i que aquest curs acadèmic no serà possible la presentació pública dels projectes, estem segurs que serà una experiència enriquidora i afavorirà les competències professionals de l’alumnat.

 

Participació