El senyal de la TDT local arribarà a Solsona a la primavera

L'alcalde de Solsona i una tècnica de l'Ajuntament de Manresa exposen al Consell Municipal de Comunicació el projecte de canal públic

per Redacció, 18 de març de 2011 a les 09:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Presentació de la TDT al Consell Municipal de Comunicació. Foto: AjSLS


En aquests moments la principal prioritat del Consorci per a la gestió de la TDT pública del Bages, Berguedà i Solsonès, del qual forma part l'Ajuntament de Solsona, és completar el desplegament del senyal a les tres comarques, un procés que és previst finalitzar el mes d'abril. Ho han explicat aquesta setmana l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, i la secretària tècnica d'Alcaldia de l'Ajuntament de Manresa, Àngels Fusté, en una reunió extraordinària del Consell Municipal de Comunicació de Solsona convocada per aquest motiu i per exposar el projecte del canal públic BBS, que és previst posar en marxa a la tardor.

Una vegada els quatre concessionaris del múltiplex del Bages-Berguedà-Solsonès, Canal Taronja, TV de Manresa i Canal Català Central, que són els tres privats, i el Consorci Teledigital hagin signat el contracte amb la companyia Abertis, el desplegament del senyal s'iniciarà com a màxim en un termini de sis setmanes, d'acord amb les informacions facilitades per l'empresa de telecomunicacions. En aquests moments, només està actiu l'emissor de Sant Jeroni que cobreix, bàsicament, l'àrea del Bages, però s'instal·laran reemissors a la Torregassa (Olius) i a Puig-reig.

Canal públic d'informació i serveis
"Els membres del Consorci no podem assumir un canal de televisió tradicional, perquè és econòmicament inviable", manifesta l'alcalde solsoní, però en canvi "sí que podem recórrer a una fórmula alternativa en forma de canal d'informació i serveis" i donar un ús a la concessió que, des de fa quatre anys, té el Consorci. En aquesta mateixa línia, Àngels Fusté destaca que "fer televisió està fora de l'abast dels ajuntaments de les nostres dimensions". Per aquest motiu, "l'alternativa passa per un producte que no és televisió en el sentit convencional" i que es concep com un canal complementari especialment dedicat als continguts territorials.

En aquests moments, s'està treballant en les accions prèvies a la posada en marxa d'aquest canal públic de TDT local per a les tres comarques de la Catalunya central amb la definició de la tecnologia més adequada i del tipus de continguts, que seran propis i sindicats amb la Xarxa Audiovisual Local (XAL). Es pretén que el component principal de la nova cadena local siguin els informatius, amb un gruix important d'informació municipal, elaborada pels propis ajuntaments.

 

Arxivat a:
Tecnologia, tdt
Participació