Turisme

​El Consell Comarcal del Solsonès s’adhereix al Manifest Descobrir per un nou model de turisme al servei del país

per Redacció , Solsonès, 20 d'abril de 2021 a les 21:43 |
Òscar Rodbag

Cal un canvi urgent del model turístic. Aquesta és la crida que fa la revista Descobrir Catalunya juntament amb les principals entitats de turisme rural i agents turístics d’arreu del país en un Manifest on demanen que s’aprofitin els aprenentatges que ha deixat la pandèmia per avançar cap a un nou model de turisme basat en la  sostenibilitat. Des que es va fer públic el mes de setembre diverses institucions s’han  sumat al Manifest; la darrera és el Consell Comarcal del Solsonès, que recentment ha 
aprovat al Ple la seva adhesió a la iniciativa.


El Manifest ja compta amb més de 2.300 signants i demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic ara que han aflorat les contradiccions d’un sistema basat en el turisme internacional de masses. Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures molt bàsiques: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació i, finalment, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.

El president del Patronat de Turisme del Consell Comarcal del Solsonès, Ferran Ginestà, ha expressat que “el Solsonès està fent esforços per definir un model turístic comarcal sostenible i està generant debat en el sector econòmic per implicar el màxim de sectors possibles i definir un model integrat i integral, molt en la línia que desplega aquest manifest". Ginestà ha afegit que “per això ens sentim molt identificats en el missatge, donem tot el nostre suport al manifest i ens posem a disposició de qui ens vulgui escoltar per convertir aquests objectius en realitat”.


Amb aquesta decisió, el Consell Comarcal del Solsonès se suma a altres institucions que ja s’han posicionat a favor d’un canvi de model turístic, com els Consells Comarcalsdel Bages, de l’Alt Urgell, de la Conca de Barberà, la Segarra, l’Anoia o el Priorat, i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, entre d’altres. El Manifest íntegre es pot llegir a la pàgina web manifest.descobrir.cat, així com el llistat complet d’impulsors i adherits.

 

Participació