Obres

El mur esfondrat de l'Institut ja és història

Aquesta setmana l'empresa Infraestructuras Trade S.L. ha iniciat l'enderroc del mur

per Ramon Estany , Solsona, 13 d'abril de 2021 a les 20:49 |
Ramon Estany

Aquesta setmana una retroexcavadora ha començat la demolició del mur que separa l'Institut Francesc Ribalta del Camp Municipal de futbol i que es va esfondrar la nit del 23 de maig del 2020, i des de llavors la meitat del camp de futbol, part del pati de l'institut i el seu gimnàs estan tancats per seguretat.

Foto: Ramon Estany


El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va adjudicar el contracte d'aquestes obres per a l'arranjament i reforç del mur de contenció perimetral a l'Institut Francesc Ribalta de Solsona a Infraestructuras Trade S.L. amb un pressupost final de 220.000 euros, 50.000 menys que el pressupost inicial.


L'actuació inclourà la construcció d'una pista poliesportiva a la part alta del talús afectat. A més d'això, es reforçarà l'estabilitat del gimnàs de l'institut mitjançant una tècnica coneguda com a pantalla de micropilotes i es construiran dos trams de murs nous on hi ha el mur afectat actualment, però s'habilitarà un sistema per evitar problemes amb les aigües drenades.
 

Foto: Ramon Estany


Les obres hauran d'estar finalitzades 54 dies després de l'inici de les obres, ja que immediatament s'ha de procedir a posar la gespa nova al camp de futbol, una actuació que estava prevista de fer aquest any i que l'esfondrament del mur ha retardat.
 

 

Participació