Teatre

​El dramaturg solsoní Mia Parcerisa debuta a la ràdio amb el microdrama «Dolmen»

Al programa "Això és un drama" d'ICat

per Redacció , 15 d'abril de 2021 a les 10:23 |iCat i l'Institut del Teatre presenten durant 8 setmanes un programa de ràdio sobre arts escèniques gravat des del MAE Museu de les Arts escèniques de l'Institut del Teatre, a excepció del 25 de maig que es gravarà al Museu d'Història de Catalunya. Cada programa compta amb una tertúlia; l'emissió d'un "microdrama" de 7 o 8 minuts; una actuació musical i  un espai de 5 minuts amb recomanacions audiovisuals relacionades amb els continguts de cada programa.


Els microdrames són petites peces teatrals radiofòniques escrites per joves dramaturgs formats a l'Institut del Teatre. Cada microdrama és un món, una finestra a un món. Mitjançant la fantasia dels autors i les veus de les actrius i actors de cada peça, ens introduïm en àmbits tan allunyats com el de la intel·ligència artificial i la robòtica, els tresors del monestir de Pedralbes o els secrets amagats del Museu d'Història de Catalunya. A més, comptem amb l'adaptació a còmic que en fan els alumnes de l'Escola Joso de Còmic i Il·lustració.

El passat dijous 8 d'abril es va emetre "Dolmen", un microdrama escrit per Mia Parcerisa, que ha comptat amb l'assessorament del Museu d'Història de Catalunya i de l'acadèmica Paloma Gonzàlez. Narra un conte que té a veure amb el pas del temps i amb com el passat, a vegades, es converteix en present de la manera més insospitada. Il·lustració: Jon Soto Pereira.


En Josep M. (Mia) Parcerisa és un jove dramaturg i director escènic nascut a Solsona. Està acabant els estudis de Direcció escènica i Dramatúrgia a l'Institut del Teatre i, a més a més, és graduat en Dret i Economia per la Universitat Pompeu Fabra i té el màster universitari d'accés a l'advocacia.

En Jon Soto Pereira, nascut a Castelló, és un jove artista amant del còmic, l'animació, la il·lustració i el tatuatge. Està acabant els estudis d'Art Gràfic al Centre de Còmic i Arts Visuals Joso i, a més, és graduat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València.

 

Participació