Turisme

​Més de 530 persones van visitar la comarca amb Solsona Experience durant la Setmana Santa

La cooperativa ha reduït a la meitat els visitants per grup per tal de mantenir la qualitat de les visites i les mesures de seguretat

per Redacció , Solsonès, 8 d'abril de 2021 a les 07:37 |
L’eliminació de les restriccions de mobilitat contra la covid-19 va reobrir l’activitat turística al Solsonès per Pasqua. Durant la Setmana Santa, 538 persones van optar per descobrir la comarca de la mà de la cooperativa sense ànim de lucre de visites guiades Solsona Experience.

La pandèmia, però, ha obligat a canviar el funcionament de les rutes. “Per convicció i valors creiem que el turisme ha de ser de ètic i de proximitat. El guia ha de ser pràcticament tan proper com un amic que t’ensenya casa seva”, explica Ivan Viladrich, soci de la cooperativa. “Tot i que normalment ja treballem amb grups petits, aquest any els hem reduït encara més, passant de tenir 12 visitants per grup a tenir grups de 6 a 7 persones de mitjana”, conclou Viladrich.


Malgrat ser la Setmana Santa amb menys visitants des del 2017, des de la cooperativa fan bona valoració d’aquest any: “hem mobilitzat més de 80 guies en 10 dies, una cosa que no havíem fet mai. Tot perquè ningú es quedés sense descobrir el nostre patrimoni. Però a la vegada fent-ho complint amb les mesures de prevenció contra la covid i assegurant la qualitat i proximitat que ens caracteritza.”

El Pou de Gel i el Quarto dels Gegants van ser els dos reclams més visitats pels turistes. De fet, és la Pasqua que més afluència de gent -162 persones- va descobrir els secrets dels improperis de Festa Major i Corpus. Ivan Viladrich, soci de Solsona Experience, atribueix aquest augment al prototip de persones que van visitar la comarca aquestes dates. “Aquest any hem tingut un nombre molt elevat de famílies amb canalla. I hem perdut molts visitants jubilats i parelles adultes que acostumen a viatjar en grups d’amics”, explica el guia. Aquest factor també ha causat que hi hagués una forta davallada en les persones que van fer la “Solsona Monumental”, la visita cultural de dues hores a la capital de la comarca.


Visites guiades en entorns rurals
Més de 60 persones van optar per descobrir el patrimoni natural i cultural del Solsonès amb les visites guiades en entorns rurals que va oferir Solsona Experience. Juntament amb la cooperativa solsonina Sàmara Natura van estrenar la ruta “Castellvell, barranc de Pallarès”.

Aquesta visita de senderisme i cultura pretén fer conèixer l’entorn natural de la comarca tot descobrint el bressol de la vida a la ciutat de Solsona. En total, vint-i-dues persones van assistir a les dues sessions. Per altra banda, gairebé 40 persones van allunyar-se del municipi de Solsona per visitar el patrimoni iber, romànic i modernista de Sant Esteve d’Olius.

Visitants Setmana Santa 2021
Pou de Gel 209
Quarto dels Gegants 162
Solsona Monumental 106
Olius Monumental 39
Castellvell, barranc de Pallarès 22
Total 538

 

Participació