1 de 10
Natura

Organitzen una sortida etnobotànica pels entorns de Solsona

​Dissabte 10 d’abril, a les 10h a la Plaça del Camp

per Redacció, Solsona | 6 d'abril de 2021 a les 22:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Es tracta de la primera activitat organitzada pel Node Pirineu Central del Col·lectiu Eixarxolant.

Què és la etnobotànica?

L’etnobotànica estudia com les persones es relacionen amb les plantes. És a dir, els usos comestibles, medicinals, tradicionals, tècnics, rituals, etc. de les plantes del territori; i que és diferent per diferents cultures i ha anat variant al llarg del temps.

Què és Eixarcolant?

Eixarcolant és un Col·lectiu sense ànim de lucre que, mitjançant la recuperació d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals, pretén fomentar un model de producció, distribució i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just.

Des de fa unes setmanes s’ha creat el Node Pirineu Central d’Eixarcolant, per tal de fomentar aquest model d’impuls territorial des del propi territori, i compartir-lo amb tots aquells que hi tinguin interès: organitzant activitats de divulgació i formació, tallers, investigació i prospecció etnobotànica, etc.


Pots consultar més informació sobre línies de treball, activitats organitzades pel Col·lectiu Eixarcolant, per què i com fer-te’n soci a: www.eixarcolant.cat

En què consistirà la sortida etnobotànica pels voltants de Solsona?
Es tracta d’una activitat gratuïta i oberta a tothom (socis i no socis d’Eixarcolant) que ens ha de servir per descobrir plegats, amb una mirada nova, el nostre medi vegetal quotidià; o una mirada de retorn: a les necessitats, les tradicions i la saviesa oblidades per la desvinculació de les persones a l’entorn.

De la mà d’Albert Tarragó (membre del Col·lectiu Eixarcolant Pirineu Central, del GNS i del
CTFC) anirem descobrint que amb algunes de les “males herbes” que anem trobant pel camí podem preparar plats deliciosos, o bé, en recordarem altres usos tradicionals (actuals o ancestrals).

Hi ha places limitades i cal inscripció prèvia a través de: www.eixarcolant.cat/agenda . Un cop s’esgotin les places, s’obrirà llista d’espera i, si no s’obté plaça en aquesta sortida, es tindrà en compte la preferència d’inscripció en pròximes activitats organitzades pel Col·lectiu Eixarcolant Pirineu Central.
Sigues Eixarcolant!

 

Participació