Solidaritat

Arriba a Solsona la campanya «Els bombers t’acompanyen a donar sang»

Es realitzarà el proper divendres 16 d’abril a l’auditori de la sala polivalent. Com les últimes campanyes de donació que s’han dut a terme, s’ha de reservar hora.

per Ramon Estany , Solsona, 6 d'abril de 2021 a les 08:54 |

La imatge d’aquesta nova edició s’ha fet a Amposta, unint bombers i els professionals del Banc de Sang


L’edició d’enguany té un format virtual, adequat a la situació generada per la Covid19


En el portal especial donarsang.gencat.cat/bombers es pot reservar hora per donar sang en aquesta campanya, on 50 parcs de bombers s’han implicat per ajudar a omplir de donants 62 campanyes en 44 municipis

L’acció es va encetar fa sis anys després d’una iniciativa del col·lectiu Bombers amb Cor


Els Bombers t'acompanyen a donar sang
Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits organitzen la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”, que s'ha iniciat aquest mes de març per aconseguir el màxim nombre de donacions en aquestes dates de Setmana Santa.


Aquesta edició compta amb el màxim nombre de parcs de bombers implicats, 50 centres que difonen més de seixanta campanyes en 44 municipis. Tots els esforços, per assolir un mateix objectiu, sumar més de 5.000 donacions de sang en les setmanes prèvies a Setmana Santa, quan la donació de sang baixa al voltant del 25%.

Un format adaptat a la Covid
S’ha creat un portal especial donarsang.gencat.cat/bombers des d’on es pot reservar hora per participar en les campanyes emmarcades “Els Bombers t’acompanyen a donar sang”.
Donat que no es poden fer les habituals exhibicions i activitats dinamitzades per bombers a peu de carrer, els donants es podran fer una fotografia amb una figura de bomber a mida real.
La iniciativa engegada fa sis anys pel col·lectiu Bombers amb cor compta amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que també s’han implicat en la realització de la campanya amb la cessió d’espais a tots els municipis.

Dona sang i col·labora en la recerca del càncer infantil
L’edició d’enguany comptarà amb altre component solidari a més de la donació de sang. Tots els donants rebran com a reconeixement al seu altruisme una Polsera Candela i contribuiran, d’aquesta manera, a la recerca del càncer infantil que l’associació Polseres Candela recolza des de 2013 en projectes a l’Hospital Sant Joan de Déu o el l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron. Podeu trobar més informació a Pulserascandela.com.

Setmana Santa, època crítica
Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.
Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Per donar sang a les campanyes amb el suport de Bombers cal reservar hora a Donarsang.gencat.cat/Bombers
La col·lecta a Solsona que forma part de la campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” tindrà lloc el proper divendres 16 d'abril a l'auditori de la Sala Polivalent.
 

 

Participació