Curiositats

​¿Us imagineu el vaixell «Ever Given» a la Llosa del Cavall?

Una web permet comparar la mida del vaixell que es va quedar encallat al canal de Suez amb qualsevol localització d'arreu del món

per Redacció, 31 de març de 2021 a les 10:01 |
El vaixell deixa petit el nucli antic de Solsona, ja que de punta a punta, va del portal del Pont al monument de la Plaça del Camp
Si un tema ha despertat l'interès aquests dies, fent-nos oblidar per uns instants de la pandèmia, ha estat l'incident del vaixell Even Given encallat enmig del Canal de Suez.
Ha cridat l'atenció les colossals mides d'aquestes embarcacions que solquen els mars transportant matèries primeres i mercaderies i contribuint al comerç mundial.


Parlem d'una embarcació, que arriba als 400 metres d’eslora (de llarg) i una mànega de 58,8 metres (amplada màxima). Ara, una aplicació permet comparar les dimensions gegants del vaixell amb localitzacions conegudes o familiars, cosa que fa que sigui més fàcil imaginar-se la dificultat de remolcar i maniobrar aquesta nau.

El creador de l'aplicació web, anomenada "Ever Given Ever Ywhere" (una cosa així com "Ever Given a tot arreu") és Garrett Dash Nelson i segons la web no té cap més utilitat que passar l’estona imaginant-se què passaria si, per exemple, l’‘Ever Given’ per espais insòlits arreu del món. I aquesta aplicació permet visualitzar-ho (cliqueu en aquest enllaç).


Podem veure que el vaixell ocupa l'amplada màxima del nucli antic de Solsona, o que és gairebé tant gran com les antigues instal·lacions de la Tradema, o que li costaria bastant apropar-se a la presa de Sant Ponç per que s'encallaria a les ribes.
 

Passant pel mig del Pi de Sant Just

Gairebé tant llarg com les naus de la fàbrica Àlvic de Solsona (antiga Tradema)

A l'embassament de Sant Ponç

 

Participació