S'aprova un conveni per agilitar el projecte de 32 allotjaments tutelats

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya facilitarà suport tècnic i jurídic a l'ajuntament de Solsona

per Aj Solsona, 19 d'abril de 2012 a les 12:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Exterior de la residència d'avis Foto: Aj Solsona

Facilitar la col•laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés per impulsar la construcció a Solsona de 32 allotjaments tutelats per a gent gran. Aquest és l’objectiu del conveni subscrit per les tres parts i al qual es va donar llum verd per unanimitat en el darrer Ple municipal amb la finalitat d’agilitar aquest projecte de la residència d’avis. 
 
Amb aquest conveni queda definit el marc de col•laboració entre les tres parts per a l’estudi de la promoció i el desenvolupament d’una trentena d’habitatges dotacionals i els espais comunitaris corresponents a la finca dels equipaments sociosanitaris solsonins. Després d’una primera reunió el novembre passat a Barcelona i una altra a final de febrer a Solsona, el mes passat el consistori va sol•licitar formalment la col•laboració de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. 
 
Aquest organisme adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat col•laborarà amb l’Ajuntament i la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés en l’elaboració d’un estudi arquitectònic per analitzar les possibilitats reals de la finca i la viabilitat tècnica i econòmica de l’actuació. També es compromet a donar suport tècnic i jurídic en l’elaboració i la tramitació de la figura de planejament adient per desenvolupar la promoció i col•laborar en el procediment de licitació tant per a la redacció del projecte com per a l’adjudicació de les obres. 
 
Per  part del consistori, caldrà adequar la classificació urbanística del sòl, amb una petita modificació en la normativa vigent, per fer possible el desenvolupament dels habitatges tutelats. 
 
Ara resta pendent de signar un segon conveni entre administracions i l’entitat promotora. Cal un acord amb el Ministeri de Foment que faciliti el finançament del projecte, un aspecte que es considera determinant per garantir-ne la viabilitat. En aquests moments el consistori desconeix quan podrà rubricar-se. 

 

Participació