Cultura

​Tres equipaments municipals solsonins s’inclouen al cens d’espais de cultura responsables de Catalunya

La Sala Polivalent, la Biblioteca Carles Morató i el Teatre Comarcal aconsegueixen el distintiu de la Generalitat

per Redacció , Solsona, 12 de març de 2021 a les 19:52 |
Taquilla del Teatre Comarcal
Tres equipaments municipals de Solsona han estat admesos al cens d’espais de cultura responsables promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat. Es tracta de la Biblioteca Carles Morató, la Sala Polivalent i el Teatre Comarcal. També s’hi afegeix el Tatrau Teatre, de titularitat privada.

Aquest cens, creat el novembre passat, té la finalitat de transmetre seguretat al públic i donar prestigi als espais culturals en un context durament condicionat per la pandèmia.

Biblioteca de Solsona

Biblioteca de Solsona


A fi d’incorporar-se al cens, que es pot consultar en línia al web del Departament de Cultura, ha calgut certificar el compliment de dos requisits per part d’aquests equipaments: l’adopció de totes les mesures sanitàries per prevenir el contagi de la COVID-19 i d’un protocol sanitari per a l’espai en qüestió, d’una banda, i l’assumpció
del compromís de promoure mesures inclusives per evitar el risc d’exclusió social de col·lectius vulnerables, de l’altra. A Solsona, tots els actes que acullen els espais municipals se cenyeixen a les condicions exigides pel pla d’actuació del Procicat i des de la regidoria de Cultura s’afavoreix l’assistència de sectors vulnerables a cites culturals mitjançant el programa Apropa Cultura .


Un cop tramitada la inscripció, aquestes instal·lacions s’identifiquen com a espais de cultura responsables des d’aquesta setmana amb un distintiu de color verd atorgat pel Departament de Cultura. A la demarcació de Lleida en aquests moments apareixen una
quinzena de municipis al cens. La creació d’aquesta llista oficial, d’adhesió voluntària, vol ser una mostra d’implicació del sector cultural amb la salut i la inclusió i de compromís per assolir un alt nivell d’excel·lència.

 

Participació