Òmnium Solsonès

​Conferència: «El futur del català depèn de tu»

Dissabte, 13 de març a les 7 de la tarda a la Sala Polivalent de Solsona, Òmnium Solsonès convida la lingüista Carme Junyent per prendre la temperatura de la llengua catalana

per Redacció , Solsona, 8 de març de 2021 a les 18:05 |

Com es troba la nostra llengua? Quin és l'estat de salut del català avui? Està emmalaltint? Hem de fer alguna cosa per salvar-la? Carme Junyent, reconeguda lingüista catalana i referent acadèmica en la recerca de les llengües amenaçades, l'antropologia lingüística i les llengües de la immigració a Catalunya, arriba a Solsona per respondre'ns totes aquestes preguntes. L'acte serà conduït per Jordi Badia, corrector del diari digital VilaWeb. 


Directora del Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d'un corpus literari considerable en matèria de diversitat i sociolingüística, Junyent ha interpel·lat recentment l'audiència amb la publicació El català depèn de tu (La Campana, 2020), on constata un retrocés de la llengua per mitjà d'alguns indicadors preocupants. Actualment, només el 31,5% dels catalans tenen el català com a llengua inicial i tan sols un 35% dels joves parlen català de manera habitual, un 7% inferior que l'any 2003. 

Davant d'aquesta amenaça lingüística, toca no quedar-se indiferent i passar a l'acció. Per això, Òmnium Solsonès, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Solsona, crida la ciutadania a escoltar Junyent i actuar en favor del català.

 

Participació