Sanitat

Agricultura recomana de no plantar Polígala en espais públics i àrees verdes

per Redacció, Solsona | 5 de març de 2021 a les 10:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Detall de la Polígala Foto: Botanischer_Garten_Bonn


En la passada Junta de Govern Local de 15 de febrer, de l'ajuntament de Solsona, el regidor delegat de Parcs i Jardins, Ramon Montaner, donà compte de l'escrit tramès per la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia i en el qual es recomana no plantar l'espècie Polygala myrtifolia, coneguda com Polígala, en espais públics i àrees verdes, per tractar-se d'un vegetal considerat per la Comissió Europea amb un elevadíssim risc d'infectar-se per Xylella fastidiosa i de propagar-la.


La Polígala (Polygala myrtifolia) és una espècie de planta del gènere Polygala i que és planta nativa de Sud-àfrica. El seu epítet específic, ‘’myrtifolia’’ prové del llatí i significa: “amb fulles com les de la murtra”. És un arbust de fulla perenne que popularment és conegut com a Lletera del Cap i Polígala. Aquest gènere d’arbust i arbres perennes, consta de més de cinc-centes espècies de les regions càlides de tot el món. La Polígala pertany a la família de les Poligalàcies podent aconseguir una altura entre 1,5 i 3 metres de port alçat, la polígala és un arbust espectacular que funciona tant en interior com en exterior, molt valorat pel consumidor per la seva primerenca i meravellosa floració, per la seva poca exigència en cures i les seves múltiples possibilitats d’ús conreat tant en test com en sòl.

L’any 2015 en una planta de Niça es va detectar per primera vegada a la França continental el bacteri fitopatogen ‘’Xylella fastidiosa’’. 


La Xilel·la, amb el seu binomi Xylella fastidiosa és un bacteri fitopatogen classificat en la classe Gammaproteobacteria que causa malalties en diverses plantes, entre elles l'olivera, el taronger, la vinya, el llorer, l'ametller, el cirerer o el presseguer. 

 

Participació