Consell Cultural Francesc Ribalta

​El Seminari d’història posposa la sessió presencial al 2022

En la propera edició, dedicada a la subsistència de la catalanitat durant el franquisme, hi intervindran personalitats amb un paper destacat en la transició

per Redacció, Solsona | 1 de març de 2021 a les 12:58 |
(Arxiu) Imatge del Seminari d'Història
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’any 2019 el Consell Cultural Francesc Ribalta va dur a terme el XV Seminari d’història, centrat en la llengua catalana i el franquisme, ponències que es van recollir l’any passat en una publicació.

Enguany pertocaria celebrar el XVI Seminari d’història, però, atesa la situació epidemiològica que estem vivint, s’ha considerat necessari posposar l’activitat presencial permetent donar continuïtat al Seminari sense posar en risc els participants. D’aquesta manera, la seva celebració s’articularà diferent: enguany es demanarà als ponents que presentin els textos per tal de fer-ne la publicació, amb la mirada posada a l’any vinent, que és quan es duria a terme un col·loqui en què els diferents ponents exposarien les seves reflexions entorn a les formes de subsistència de la catalanitat durant el franquisme, des d’un punt de vista de la quotidianitat, del dia a dia, de la llengua al carrer, de la visió de les tradicions, en definitiva, de la vida de la gent.


Personalitats destacades en els anys de la transició
Els ponents seran personalitats que han tingut un protagonisme destacat en l’àmbit polític i cultural durant els anys de la transició. Formaran part del Seminari d’història, Joaquim Nadal, Josep M. Solé i Sabaté, Magda Oranich, Josep-Lluís Carod–Rovira i Ramon Clotet i Vilalta. Amb tots ells s’espera poder mantenir un interessant i participatiu col·loqui entorn a les seves reflexions i vivències en la sessió presencial prevista per a l’any vinent.

 

Participació