Grup de Gèneres-La Cugula

El Grup de Gèneres de La Fura i La Cugula se sumen a les reaccions per les paraules del Bisbe de Solsona

per Redacció , Solsona, 28 de febrer de 2021 a les 10:06 |
Des del Grup de Gèneres de la Fura i la Cugula (col·lectiu LGTBI del Solsonès) han fet un comunicat conjunt sobre la qualificació de genocidi de l’avortament per part del bisbe en la seva darrera glossa setmanal i on lamenten els silencis polítics que se’n deriven.


Comnicat conjunt
Aquesta setmana, el bisbe de Solsona Xavier Novell publica un escrit on parla de

l’avortament com “un crim abominable” que qualifica com el “genocidi més greu i terrible de la societat”.
L’avortament és un dret. Un dret conquerit per anys de lluita feminista. Un dret que durant els anys de dictadura i post-franquisme estava perseguit penalment. Un dret que en la nostra història moltes dones han hagut d’exercir en la clandestinitat, de forma precària i terriblement perillosa.


L’avortament no és un crim i encara menys un genocidi. La comparació és una ignomínia
majúscula, no només pel discurs d’odi contra els nostres drets, sinó també per la banalització dels genocidis, des de l’Holocaust nazi fins al més gran genocidi viscut al nostre país, que va practicar la Inquisició i que, precisament, el seu últim condemnat a mort va ser el solsoní Gaietà Ripoll per promoure l’ensenyament laic.

Des del Grup de Gèneres i des de la Cugula assistim atònites al silenci còmplice de les
institucions polítiques de la nostra comarca davant d’uns discursos que ens estigmatitzen i ens criminalitzen per exercir els nostres drets o, simplement, per existir. N’estem fartes! Portem més d’una dècada on veiem reiterats aquests discursos d’odi amb absoluta connivència política.

No pensem tolerar el silenci de les institucions polítiques del Solsonès davant aquest tipus d’agressions. No podem llegir aquest silenci d’altra forma que com una mostra de complicitat i impunitat davant dels discursos masclistes i LGTBIfòbics que es van repetint per part del bisbat. És l’hora de dir prou.

Des del Grup de Gèneres i la Cugula exigim una condemna explícita amb conseqüències
polítiques rotundes. De res serveixen els serveis que l’administració posa al nostre abast si després es mostra incapaç o amb la manca de voluntat d’aturar aquests discursos que ens estigmatitzen i ens criminalitzen.

Exigim que la voluntat de fer del Solsonès un lloc més obert i on es respectin els nostres drets es materialitzi.
Exigim mesures d’urgència, clares i contundents.
Prou silenci i prou impunitat.
No permetrem continuar sent trepitjades.

 

Participació