CUP Solsona

Alternativa per Solsona-CUP condemna les declaracions del bisbe Xavier Novell sobre l'avortament

Reclama a l'ajuntament de Solsona que se li retiri el tracte d'autoritat i que es faci una condemna explícita des del consistori a aquestes declaracions

per Redacció , Solsona, 28 de febrer de 2021 a les 07:39 |

(Arxiu) Els regidors de la CUP a Solsona. Pilar Viladrich i Òscar Garcia Foto: Ramon Estany
 

En el seu darrer escrit el Bisbe Novell ha considerat l'avortament com "el genocidi més gran de la humanitat". Immediatament, des de la CUP han manifestat públicament a través de les xarxes que:

"L'avortament és un dret emparat per la llei, aconseguit gràcies a molts anys de lluita, que permet a les dones ser sobiranes del seu propi cos." 
Afegeixen que "qui té les mans tacades de sang és precisament l'Església, exercint pressió per evitar que es reconegui aquest dret. L'avortament ha existit sempre, que sigui legal evita que les dones hagin de fer-ho a la clandestinitat i en condicions precàries, sovint amb desenllaços fatals."


Subratllen que qualificar-ho com a "el genocidi més gran de la humanitat" és una banalització intol·lerable de l'Holocaust nazi i dels altres genocidis de la història, sovint fets amb la complicitat o empara de l'Església. "Està posant al mateix nivell una dona que decideix avortar i alguns dels personatges més sinistres de la història com ara Hitler, Himmler o Eichmann.", remarquen.

La formació cupaire reclama que des de l'Ajuntament de Solsona es deixi de donar tracte d'autoritat "a un personatge que ataca reiteradament a sectors de la nostra societat i utilitza la seva tribuna per difondre discursos de l'odi propis de l'extrema dreta", i cal que es faci una "condemna explícita" des del Consistori d'aquestes declaracions.


ApS-CUP ha avançat que al proper Ple entraran una moció per reclamar que Althaia, qui gestiona l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, garanteixi els drets a la salut sexual i reproductiva de les dones i a la interrupció voluntària de l'embaràs.
 

 

Participació