Òmnium Solsonès

​Aquest dissabte a Solsona arriba els Premis VOC

Els Premis VOC (Versió Original en Català) arriben per primera vegada a Solsona, amb la projecció de deu curtmetratges, sis en la categoria de ficció i quatre en la categoria de documental

per Redacció , Solsona, 25 de febrer de 2021 a les 07:40 |
Què són els premis VOC? ►
És un projecte impulsat per Òmnium amb la finalitat d’estimular la producció de

continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i
ampliar-ne el públic. Aquest 2021, els Premis VOC arriben a la 5a edició.

Un comitè de selecció, format per Carol López, directora, dramaturga i actriu; Carolina
Rosich, periodista cultural; i Alba Cros, directora de cinema, han seleccionat els sis

curtmetratges de ficció i els quatre curtmetratges documentals que són els que han passat a formar part de la Mostra VOC 2021.

La mostra es fa de manera presencial i simultàniament a diverses poblacions catalanes
durant tot aquest mes de febrer. El tret de sortida va ser dimarts dia 9 de febrer amb un
acte inaugural amb aforament limitat a la Llotja de Lleida, i passarà per una quarantena
de localitats del país fins al 28 de febrer. Com a novetat, també es poden veure en format en línia a través de la plataforma Filmin.

Els curtmetratges opten al Premi del jurat al millor curtmetratge documental i el Premi
del jurat al millor curtmetratge de ficció cadascun valorat amb 4000 Euros.
Però la participació del públic en les diferents sessions arreu del territori és important, ja
que la seva votació atorgarà el Premi del públic al millor curtmetratge documental i millor
Premi del públic al millor curtmetratge de ficció, valorat cadascun amb 1000 Euros.
Per poder-hi participar com a públic s’ha de reservar les entrades en aquest enllaç. (cal
treure entrades per a cada sessió) https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/sessions/

Les entrades són gratuïtes, però són necessàries, ja que, permetrà a l’espectador votar
digitalment al final de cada sessió el curtmetratge de cada categoria que més li ha agradat a través del seu dispositiu mòbil. Quan es validin les entrades per entrar a la sessió, el sistema enviarà un mail a la mateixa adreça on s’ha enviat les entrades amb un enllaç per votar.

En cas que algú no disposi mitjans per fer la votació en línia, podrà fer-ho a través de
l’ordinador portàtil que es disposarà a l’entrada.

Les projeccions a Solsona es faran, al Teatre Comarcal, el dissabte 27 de febrer, a les 16 h la primera sessió i a les 18.30 h la segona.

Que podrem veure? ►

Ficció

Panteres, d’Èrika Sánchez.
La Joana (Laia Capdevila) i la Nina (Rimé Kopoború), dues noies de tretze anys, viuen a
Barcelona atrapades en les contradiccions de la pubertat femenina en el primer món. Totes dues són dones del seu temps i condició: xarxes socials, immediatesa i excessos. La Joana ha decidit idear un joc que involucrarà la seva amiga Nina. Un dia decisiu en la pubertat que provocarà que alguna cosa en cada un d'elles canviï per sempre.

Emília, de Cristina Guillen
L’Emília (Montserrat Carulla) i la seva néta Sílvia (Cristina Guillen), tenen un vincle molt
especial que es veu truncat amb l’aparició dels primers símptomes de l’Alzheimer. Per adaptar-se a la nova situació la Sílvia haurà de prendre decisions a contracor.

Els que callen, d’Albert Folk
Una advocada (Clara Segura) amb una vida personal complicada rep l’encàrrec de defensar un dels acusats per l’anomenat “crim del caixer” (Albert Salazar), on tres joves van cremar una dona sense-sostre. Un pacte amb l’acusació sembla la solució més clara, però quan es troba amb el seu client, aquest es nega rotundament a acceptar la seva culpabilitat.

L’estrany, d’Oriol Guanyabens
L’Amadeu (Gerard Pous), amb nou anys, marxa de campaments d’estiu per primer cop. Els primers dies són difícils, però en Nil (Arnau Comas), el monitor més expert, li dóna confiança i l'ajuda a integrar-se al grup. Quan l'Amadeu està trobant per fi el seu lloc dins els campaments, una situació violenta l'obliga a rebel·lar-se contra tot el que ha après.

Redempció, de Miguel Llorens
B (Àngel Fígols) treballa d’operari al torn de nit d’una indústria farmacèutica. Amb els anys, s’ha anat apartant de la gent, la família i l’entorn, i viu una vida solitària, monòtona i desapercebuda.
Un dia rep un encàrrec dels seus superiors que transformarà la seva vida.

Preludi, d’Adrià Guxens
Un bloqueig emocional incapacita en Víctor (Pablo Capuz) per tocar bé el violí. Poques hores abans del concert que pot impulsar la seva carrera professional, haurà d'ordenar les seves prioritats.

Documental

París, la meca del parkour, de Biel Macià
El novembre del 2018 un grup d'amics aficionats al parkour emprenen una aventura cap als suburbis de París amb la idea de superar les fites més emblemàtiques del parkour. Un cop allà, les circumstàncies no els ho posen fàcil i han de marxar sense complir el seu objectiu. Un any més tard, tornen a París per tal d'acabar el que van començar.

Tristos tòpics, de Joanic Geniüt
Joanic Geniüt és un artista local que han convidat a muntar una exposició en una important sala de la seva ciutat. El protagonista viu aquest procés convençut que la seva obra transcendirà, que està cridat a ser l’exponent d’una nova revolució i renaixement de les arts plàstiques. Aquest relat satíric ens apropa al seu procés des del punt de vista dels qui l’envolten i l’observen.

Camí d’Àrreu, d’Aleix Gallardet
El despoblament del món rural a través de la història d’un petit poble a les Valls d’Àneu, que a conseqüència de la seva incomunicació i les desavinences entre els veïns per la manca d’una carretera, va ser abandonat l’any 1980 a la seva sort. Explorant la subjectivitat dels seus testimonis, el documental Camí d'Àrreu exposa les circumstàncies personals dels últims veïns del poble que van viure aquests fets traumàtics, perfilant un retrat conscient de la condició humana de tots ells.

Renaixem, de David Segarra
Quan va començar el confinament ens vam preguntar: durant una quarantena qui ens alimenta? El documental ens descobreix el treball als camps de l’horta i als mercats en mig de l’estat d’alarma provocat per la pandèmia de la Covid-19. Renaixem, és un documental sobre la perseverança dels homes i les dones que distribueixen aliments frescos als habitants de València.
Però també una reflexió sobre la resiliència d’un sistema mil·lenari que s’ha demostrat altament eficient durant la crisi.

T’hi esperem! La teva participació compta. Fem que la cultura ho inundi tot!

 

Participació