coronavirus

Les xifres de contagis al Solsonès s'enfilen fins als 55 positius en una setmana

Els grups escolars confinats passen d’un a sis entre Solsona i Navès

per Redacció , Solsonès, 22 de febrer de 2021 a les 13:57 |

El Centre Sanitari del Solsonès ha detectat 55 casos positius de coronavirus en una setmana,  22 més que la setmana anterior. La gran majoria han estat diagnosticats a partir de 488 tests  PCR, excepte tres, que han tret a la llum 36 TAR. Són valors que evidencien una elevada  velocitat de contagi de l’epidèmia a la comarca i una incidència del virus que es resisteix a  disminuir. A la capital comarcal, l’índex de risc de rebrot triplica el de la regió sanitària i  continua en 1.097,39 punts i una taxa de reproducció d’1,56, superior a la mitjana. 

Pel que fa a l’àmbit educatiu, hi ha sis grups escolars confinats, un de 5è d’Arrels Primària, dos  de 3r i 4t d’ESO d’Arrels Secundària, un de 2n de Batxillerat del mateix centre i un grup de sis  alumnes de l’aula d’acollida de l’Institut Francesc Ribalta. També s’ha confinat la primària de  l’escola Aiguadora de Navès. Val a dir que el cribratge realitzat a Arrels Secundària va consistir  en 283 tests, que van donar un total de tres positius, dos alumnes i una docent. 


La detecció d’11 positius en una mateixa aula de secundària la setmana passada va dur 
l’Ajuntament al tancament de les instal·lacions municipals d’Esports i l’Escola de Música fins al  dia 7 de març com a mesura d’urgència per limitar la barreja de grups bombolla i frenar la  propagació del virus. 
NOTA: 

Aquest comunicat ha estat redactat conjuntament per les àrees de Comunicació del Centre Sanitari del  Solsonès i l’Ajuntament de Solsona a fi d’oferir una informació homogènia i inequívoca al conjunt de la  ciutadania de la comarca. 

 

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació