Bisbat de Solsona

La Catedral de Solsona acull l'inici de la Quaresma amb el ritus del Dimecres de Cendra

per Ramon Estany , Solsona, 18 de febrer de 2021 a les 11:14 |
El passat dimecres, 17 de febrer, amb el ritu alhora senzill i solemne de la imposició de la cendra vam començar el temps de Quaresma. 

La celebració va tenir lloc a la Catedral de Solsona en la Missa de les 10 del matí, i va ser presidida pel Bisbe de Solsona, Xavier Novell, i concelebrada pel Capitol Catedral.


Xavier Novell va recordar que "ens preparem per la gran festa, pel gran misteri, la Pàsqua, la Passió i Mort de Jesucrist, Salvador nostre".

El prelat solsoní va subratllar que en aquest període de temps, hi ha uns signes externs que ajuden als fidels a convertir-se cap a Déu, el dejuni, l'almoina i la pregària, però que "si el nostre cor no es gira de debò cap a Déu, de poc serveixen".

Foto: Ramon Estany


Finalitzada l'Homilia, el bisbe de Solsona ha beneït les cendres que ha imposat als fidels seguint les indicacions amb motiu de la pandèmia.

La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments ha publicat una nota en què explica la modificació de el ritus del Dimecres de Cendra, adaptant-se a les mesures de seguretat sanitàries establertes en aquest temps de pandèmia.


Tal com es llegeix en la nota difosa per la Congregació, "pronunciada l'oració de benedicció de les cendres i després d'aspergir-les, sense dir res, amb l'aigua beneïda, el sacerdot es dirigirà als presents, dient una sola vegada i per a tots els fidels, la fórmula del Missal Romà: «Convertiu-vos i creieu en l'Evangeli», o bé: «Recorda que ets pols i a la pols tornaràs». Després, el sacerdot es netejarà les mans i es posarà la mascareta per protegir el nas i la boca. Posteriorment, imposarà la cendra a aquells que s'acostin a ell o, si és oportú, s'acostarà als fidels que estan drets, romanent al seu lloc. Així mateix, el sacerdot prendrà la cendra i la deixarà caure sobre el cap de cada un, sense dir res ".
 

Foto: Ramon Estany

 

Participació