coronavirus

Consum prohibirà vendre mascaretes de tela com a higièniques

Les empreses incomplidores s'enfrontaran a sancions que inclouen el tancament durant cinc anys

per NacióDigital, Barcelona | 11 de febrer de 2021 a les 22:35 |
Una dona amb una mascareta | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern espanyol endurirà els requisits per vendre mascaretes. El Ministeri de Consum aprovarà aquest dijous la prohibició de vendre mascaretes de tela que no filtrin més del 90% de les partícules amb el nom de mascaretes higièniques, segons El Confidencial. Aquesta mena de mascaretes s'han prohibit en països com Alemanya en espais públics i a França a les escoles.

Fins ara es podien vendre mascaretes de tela com a mascaretes higièniques, les que són obligatòries a l'Estat en qualsevol espai públic. No calia que seguissin els requisits tècnics del Ministeri de Sanitat.


Ara Consum publicarà al BOE uns determinants que caldrà que compleixin aquests productes, i que hauran de certificar laboratoris homologats.  El nou etiquetatge haurà d'incloure l'eficàcia de filtratge del teixit, la resistència a la respiració i el nombre de rentades que resisteix la mascareta.


El ministeri dirigit per Alberto Garzón permetrà que durant un mes es puguin vendre encara les mascaretes sense acreditació, i després obligarà a retirar els productes que incompleixin la norma i aplicarà sancions a les empreses que no segueixin les normes d'etiquetatge. El càstig podria incloure el tancament de l'empresa durant cinc anys.

La normativa espanyola és més laxa que la d'altres països. A França les mascaretes de tela estan prohibides si no filtren almenys el 90% de les partícules. A més, a Alemanya només s'admet l'ús de mascaretes quirúrgiques o FFP2 al transport públic i als comerços.


Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació