1 de 10
Coronavirus

Escoles de música del Bages i Moianès reclamen l'equiparació en mesures anti-Covid amb els centres autoritzats

L'última actualització deixa fora de les millores restrictives els centres municipals i privats, i no els permet les classes presencials

Infants a l'escola de música L'Esclat de Manresa | L'Esclat
per Redacció, 9 de febrer de 2021 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les escoles de música no autoritzades pel Departament d'Educació del Bages i el Moianès, justament amb altres de la resta del país, reclamen que les noves mesures contra la Covid-19 aprovades el passat 8 de febrer també s'apliquin a aquests centres com ho fa amb els centres autoritzats. Les escoles que signen aquesta demanda són L'Esclat, Ad Libitum, Espai Musical i Musilloc de Manresa, l'Aula de Música d'Avinyó, l'Espai Musical de Moià, l'Escola Municipal de Música de Sant Salvador de Guardiola, i una desena de centres més de la resta del país.

Davant de l'última actualització de les noves mesures contra la Covid-19, aplicables a partir del 8 de febrer del 2021, les escoles "no entenen la diferenciació! que la norma ha fet entre les escoles de música autoritzades pel Departament d'Educació amb la resta d'escoles de música, tant privades com municipals, que no tenen aquest requisit. La demanda recorda que a tot el país hi ha centenars d'escoles de música privades o municipals, que compten amb desenes de milers d'alumnes.


Les escoles exposen que el fet que no siguin escoles autoritzades, "no vol dir que no complim totes les mesures indispensables per poder ser, igualment, escoles segures". Asseguren que des del primer dia de curs s'han adaptat a totes les mesures de seguretat; sempre han seguit exhaustivament totes les recomanacions que s'han indicat des del Departament i han aplicat tots els criteris que dictava la norma.

Les escoles reivindiquen que en els seus centres "no hi ha hagut casos de contagis de Covid-19" i quan algun alumne o professor ha estat confinat, han seguit "tots els protocols vigents. En aquests casos, s'ha seguit oferint la classe telemàticament per a tots els alumnes afectats durant el seu horari habitual.


Els centres recorden que "l'objectiu de les nostres escoles és el mateix que el les escoles autoritzades, fomentar des de la infància l'interès envers la música i atendre l'àmplia demanda social de cultura artística pràctica!.

Per això, a les escoles no autoritzades tenen "programes d'estudis lliures i adaptables a tot tipus de necessitats, tant per als alumnes que s'hi volen dedicar professionalment com per als alumnes que només volen assolir un bon nivell musical per gaudir-ne i créixer personalment", i preparen "alumnes per a proves d'accés als estudis reglats, els quals tenen places limitades i s'hi accedeix per nota".


En aquest sentit, denuncien que "amb l'obertura només de les escoles autoritzades s'està perjudicant els alumnes que venen a les nostres escoles, ja que uns poden fer classe presencial, i per tant, se'ls està donant més facilitats per a poder accedir a aquests estudis reglats".

Amb aquestes dificultats, "hi ha moltes famílies d'alumnes que malauradament decideixen no seguir amb la música, amb la repercussió que això té per als centres", els quals estan fent "un esforç molt gran per tirar endavant i mantenir-nos".

Per tot plegat, les escoles de música no autoritzada demanen que s'equiparin les condicions per a totes les escoles de música (municipals i privades), sense diferenciar centres educatius autoritzats amb centres educatius no autoritzats pel Departament d'educació.

També reclamen tornar a la presencialitat de les classes, tot i mantenint les precaucions, així com garantir i complir les mesures de prevenció vigents.

 

Participació