Reconeixement a 4 solsonins històrics de Convergència

El president de la Generalitat i president de CDC va participar divendres en la commemoració dels 35 anys del partit a les comarques de Lleida

per Redacció, 16 d'abril de 2012 a les 15:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto de família dels homenatjats amb Artur Mas Foto: CDC Lleida

El president de la Generalitat i President de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Artur Mas, va participar divendres passat en la commemoració dels 35 anys del partit a Lleida que va tenir lloc a la Seu Vella, a la capital del Segrià. Mas, en la seva intervenció, va agrair “la tasca feta pels fundadors de CDC a Lleida i per totes les persones que amb el temps s'han apropat al partit, fins i tot en els darrers anys quan molta gent, enlloc de sortir del vaixell, es van quedar, sabent que calia seguir sembrant: així és la gent de CDC i aquest és l'homenatge que us i ens fem després de tant temps al peu del canó” .
 
L'acte, al que van assistir més de 350 militants i simpatitzants, es va iniciar amb un concert a càrrec de l'Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Tot seguit, Ramon Farré, president de CDC a Lleida, en la seva intervenció va destacar, en referència als fundadors del partit a les comarques lleidatanes “ja era hora de reconèixer la vostra contribució al partit, una contribució que vàreu fer en un moment difícil per embarcar-se en política, a les acaballes del franquisme i en els següents anys” i va afegir “la feina era dura, els operaris pocs i pocs els mitjans, tot i així, no vau caure en la temptació de deixar-ho, és així com es construeix un projecte col·lectiu i de partit com els nostres” . Ramon Farré va recordar que CDC a Lleida va néixer l'any 1974 amb el suport d'un centenar de persones, presidida per Simeó Miquel. La primera reunió oficial va ser el 1976 al Sant Crist de Balaguer.
 
L'acte va seguir amb l'homenatge als 31 dels fundadors de CDC a les comarques de Lleida, a qui Ramon Farré; el videpresident de CDC a Lleida, Joan Reñé, i el President Mas els van lliurar una làmina commemorativa obra de l'artista lleidatana, Rosa Siré. Josep Segarra, vidu de Mària Rúbies, va donar les gràcies en nom de tots els homenatjats, dels quals, del Solsonès, eren quatre:  Josep Solé Casserras, Joan Rovira Penina, Joan Serra Caball i Jordi Xandri Solé.

 

Participació