Serveis socials

​Llum verda al Reglament de prestacions socials del Solsonès

La norma, aprovada pel Ple del Consell, pretén donar un instrument per atendre a les crisis i a les emergències socials i posar en valor la feina en aquest àmbit

per Redacció, Solsonès | 25 de gener de 2021 a les 16:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sessió plenària del Consell del Solsonès ha donat llum verda a la proposta del govern  de l’ens comarcal d’aprovació del Reglament de prestacions socials de l’ens. Aquest 
reglament busca, segons el conseller comarcal d’Acció Social Xavier Castellana, donar 

instruments a la població per fer front a les crisis i emergències amb les premisses  d’utilitat social, transparència i gestió eficient dels recursos públics “qualsevol de  nosaltres en qualsevol moment es pot trobar en una situació d’emergència que no  puguem abordar per nosaltres mateixos”. Castellana ha volgut destacar que “no es  tracta d’assistencialisme sinó de proporcionar eines que permetin aturar l’impacte de  l’emergència de les persones, i dotar d’instruments per sortir d’aquestes situacions  de crisi”.

Castellana també ha destacat que aquesta normativa pretén posar en valor la gran tasca que està fent l’Equip bàsic d’atenció social. En aquesta s’hi recull instruments  que s’estaven desenvolupant i que “haurien de contribuir a la universalització dels  serveis socials com a quarta pota de l’estat del benestar”.

 

Participació