Escola Agrària del Solsonès

​L'Escola Agrària organitza un curs sobre autosuficiència energètica al món rural

Modificació de dates i format de les sessions degut a la situació de la COVID19

per Redacció , Solsona, 17 de gener de 2021 a les 08:09 |

L’actual context d’emergència climàtica fa palesa la necessitat d’adoptar estratègies de mitigació front al canvi climàtic com són els models energètics sostenibles amb baixa emissió de Gasos d’Efecte Hivernacle que alhora incrementin l’autosuficiència energètica i l’autoconsum.

Aquest curs tractarà els requeriments de les instal·lacions d’energies renovables (solar

fotovoltaica i biomassa) en explotacions agràries, en iniciatives de diversificació de la renda agrària (turisme rural i venda) i en l’àmbit domèstic. Es visitaran diferents tipus d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i de biomassa en el sector privat i públic.

Finalment, s’aprofundirà en diferents tipus de models energètics i en experiències fonamentades en el model de l’economia social i solidària, i formes de consum energètic alternatives i autosuficients com les comunitats energètiques locals.


El curs s’impartirà en format semipresencial i constarà de sis sessions teòriques i de dues visites a instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i de biomassa. El curs s’impartirà en línia el 9, 10, 23, 24 de febrer i 3 i 4 de març de 16 a 18h. Les dues visites a instal·lacions es realitzaran els dissabtes de 10 a 14h, quedant actualment ajornades fins que la situació per fer front la COVID19 permeti la seva realització degut a les restriccions de mobilitat.

Els continguts previstos són els següents:

1. Introducció a les energies renovables i a l’autoconsum. Introducció a la legislació.
2. Aspectes tècnics de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica (òptim econòmic, òptim ecològic).
3. Aspectes tècnics de les instal·lacions de biomassa.
4. Models energètics, economia social i solidària, i comunitats energètiques locals.
El curs serà impartit per professionals de contrastat prestigi en l’àmbit de les energies renovables i compta amb la col·laboració de COOP de SOL (Compra col·lectiva de plaques solars al Solsonès i rodalies), el projecte ACTUA – l’ARADA i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

El curs té un preu de 32 € i les inscripcions es poden realitzar fins el 26 de gener a:
https://agora.xtec.cat/ecasolsones/formacio-continua/cursos/
Per a més informació podeu contactar amb nosaltres al telèfon 973 480 713 o bé al correu electrònic asuncion.gil@gencat.cat .

 

Participació