#Junts Solsonès

Considerem prudent l’ajornament de les eleccions decretat pel govern fins al 30 de maig

#Junts Solsonès

per #Junts Solsonès , Solsonès, 16 de gener de 2021 a les 22:19 |
Pere Aragonès signant el decret d'ajornament de les eleccions

Donades les circumstàncies en què ens trobem al nostre país, veiem evident que el proper 14 de febrer era altament temerari dur a terme les eleccions previstes que, recordem-ho, van ser provocades per la inhabilitació del President Torra per part del TSJC i ratificades pel Tribunal Suprem el passat 28 de setembre de l’any passat.

En plena tercera onada ( es preveu que el pic es doni durant la primera quinzena de febrer) veiem inviable poder dur a terme aquestes eleccions amb garanties per a tota la ciutadania, ja que no es podria garantir el vot presencial d’un gran nombre de persones grans o amb alta vulnerabilitat que són persones de risc i, al quals, ni tant sols se’ls exclou de ser membres de les meses electorals i, per als quals, és molts cops una tasca feixuga el vot per correu.


No es pot garantir que les meses electorals es puguin constituir de manera normal, ja que pensem, que molta gent té por d’estar tot el dia, en un recinte tancat i en contacte amb molta gent, de manera més aguda, en la franja horària destinada al vot de les persones infectades de covid’19 o persones confinades, fet que, a més ens sembla una greu vulneració del dret a la intimitat d’aquesta part de la ciutadania.

Per totes aquestes raons que hem exposat, #Juntes i #Junts Solsonès considerem que el més prudent és l’ajornament de les eleccions i, veiem força adequada la data del 30 de maig, perquè haurà passat més d’un mes i mig de les vacances de Setmana Santa i, creiem que és un període suficient de temps per fer front a un possible rebrot durant aquestes vacances. Tots els criteris sanitaris ens diuen que és un virus estacional i que, el bon temps i la calor, en frenen la seva incidència i els contagis, a més a més, es preveu que, per aquestes dates, les persones de més risc ja estaran vaccinades i, per tant, es garanteix millor el dret de participació a totes les ciutadanes i ciutadans.


Finalment, volem deixar palès que, els únics partits que no estan d’acord amb aquesta data són el PSC i VOX. Estem convençudes i convençuts que segueixen únicament criteris partidistes, i no de vetllar pel bon funcionament de la jornada electoral i de garantir la màxima seguretat per a les electores i electors, i el sosteniment del nostre sistema sanitari. Amb la mateixa contundència, acabarem dient, que cal treballar per assegurar que el 30 de maig, les eleccions es puguin fer amb total seguretat sanitària i garantint els drets de les electores i electors.

 

Participació