Coronavirus

L’Ajuntament solsoní recorda a la població que no separi la brossa en cas de quarantena

Es fa una recollida i un tractament exclusius dels residus de la residència de gent gran

per Redacció, Solsona | 15 de gener de 2021 a les 17:11 |
La regidoria de Medi Ambient de Solsona fa una crida a la població que es trobi en quarantena, i no només amb resultats positius de coronavirus, a fer una gestió més curosa de la brossa. En aquest cas, això passa per no separar els residus domèstics i llençar-los tots a la fracció resta. “Vam informar-ne al principi de la pandèmia, però ara és important recordar-ho en tant que s’han disparat els contagis i cal protegir el personal que treballa en eltractament de residus”, afirma el regidor de l’àrea, Ramon Montaner.

En cas de positius confirmats, cal dipositar els residus de la persona contagiada dins d’una bossa tancada hermèticament, que ha d’anar dins d’una segona bossa de plàstic amb el material utilitzat per la persona cuidadora que, finalment, es llençarà dins duna tercera bossa amb la resta de residus de la llar.


Tal com estableix el Reial decret 646/2020, els residus de pacients positius o en quarantena per la COVID-19 han de dipositar-se exclusivament en el contenidor de la fracció resta, i està prohibit dipositar-los en els contenidors de recollida selectiva o abandonar-los a la via pública.

Amb motiu del brot que s’hi va declarar a final d’any, a la residència Hospital Pere Màrtir Colomés es duu a terme una gestió diferenciada de la recollida d’escombraries. D’una banda, el centre disposa de cinc contenidors exclusius de 1.100 litres de fracció resta, situats als jardins de dins el recinte, per evitar que facin ús dels de la via pública. De l’altra, l’empresa encarregada de la recollida duu a terme un torn exclusiu per a traslladar a l’abocador aquests residus, considerats de risc, i sotmetre’ls a un tractament diferenciat.


En finalitzar aquest procés, el camió és desinfectat per deixar-lo a punt per a la
recollida domiciliària de l’endemà.


Altres notícies que et poden interessar
  

Participació