Institut Francesc Ribalta

L'Institut ha estat seleccionat per a la VI Edició de RetoTech Fundació Endesa

El Centre ha rebut 10 kits de robòtica, una impressora 3D i un repte engrescador

per Redacció, Solsona | 15 de gener de 2021 a les 07:29 |
Grup de Tecnologia Industrial de 1r de batxillerat
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

De 300 centres que s’hi van presentar, el grup de Tecnologia Industrial de 1r de batxillerat del nostre centre ha estat escollit. Amb paraules de l'equip de Retotech: Volem recalcar que les més de 300 candidatures han sigut excel·lents i creatives per part dels alumnes, els professors i totes les persones involucrades dels centres i, per això, resoldre el veredicte ha sigut més complicat que cap edició anterior. Cada any hi ha més demanda per part dels centres, la qual cosa ens fa saber que el projecte us arriba de forma molt positiva, però alhora pot resultar més complicat ser triat.

L'Institut Francesc Ribalta fa anys que ha apostat per incloure continguts de robòtica al currículum. Entenem, en part, aquesta selecció com un premi a un recorregut traçat. Lego Mindstorms, Code.org, Sketchup, Snap4Arduino i Arduino són termes plenament familiars als nostres alumnes quan arriben a batxillerat. Programem i dissenyem (i imprimim) en 3D.


En l’aspecte material, ser escollits per a participar en aquest certamen de robòtica ha suposat rebre una dotació de 10 kits de robòtica Zum Kit Advanced i 1 impressora 3D.

Amb aquesta participació hem assumit el repte de: realitzar un projecte tecnològic que resolgui una necessitat real del nostre entorn. Haurà d’integrar robòtica amb Arduino, elements impresos en 3D i, a més, una aplicació Android. I el compromisos de: exposar el resultat dels projectes al Festival RetoTech_Fundació Endesa  i transferència dels projectes en l’espai de RetoTech ENDESA i altres com el NODES STEAM.


Estem entusiasmats amb aquest projecte i confiem poder assolir el repte i els compromisos que ens han proposat

 

Participació