Obituari

Obituari Mn. Joan Camps i Tomàs

per Redacció , Solsona, 14 de gener de 2021 a les 15:50 |
L'Ajuntament i el Consell de la Gent Gran de Solsona expressen el seu condol per la mort de mossèn Joan Camps i Tomàs (Tàrrega, 1943). Representant de la residència HPMC al Consell de la Gent Gran, va caracteritzar-se per les seves riques aportacions en l'àmbit de la cultura.

El 2015 Joan Camps va signar un conveni per formalitzar la donació d'un abundant fons bibliogràfic i de DVD a la biblioteca solsonina. El recordarem com un ciutadà amant del patrimoni cultural àvid de compartir-lo amb la comunitat.
 
Mn. Joan Camps, fou vicari a Verdú, després a Bellpuig i rector a Sant Antolí i exercí de professor a Solsona, vivint els darrers anys a la Residència Pere Màrtir Colomès. 

La biblioteca de l'Institut Francesc Ribalta, que va rebre un important impuls per part de Camps, porta el seu nom.

Mn. Joan Camps va néixer el dia 14 de setembre de 1943 a Tàrrega. L’any 1956 va començar els estudis eclesiàstics al seminari de Solsona. Va ser ordenat prevere el dia 9 de juliol de 1967 al santuari de Fàtima de Tàrrega.


Va servir pastoralment les parròquies de Verdú, Bellpuig, Sant Antolí, Montlleó, Talavera, Pallerols, Solsona, Santcliments, Madrona i Pinell.

Cal destacar que fou durant uns anys secretari particular del bisbe Miquel Moncadas. També fer esment de tots els anys dedicats als mitjans de comunicació, com a sotsdelegat de la delegació de Mitjans de Comunicació Social i després com a membre i vocal. Va participar també amb molts articles de la revista diocesana Solc de la qual també n’era membre de l’equip de redacció.


 

Mn. Joan Camps serà enterrat a Tàrrega.
 

 

 

Participació