Coronavirus

Comença la vacunació al personal i residents del Centre Sanitari del Solsonès

per Redacció , Solsona, 12 de gener de 2021 a les 14:15 |
Avui dimarts el Centre Sanitari del Solsonès ha començat a administrar l’esperada vacuna
contra la COVID-19 a Solsona. 94 dosis han estat per les persones que treballen en el mateix ens, entre professionals sanitaris, personal administratiu, de cuina, neteja i zeladors, entre d’altres, i 13 de residents de l’àrea sociosanitària. Hi ha hagut quatre residents de l'àrea sociosanitària que no han volgut vacunar-se. Pel que fa a la resta de la població, la Generalitat de Catalunya encara no ha concretat dates.

La primera dosi del vaccí, que és la que comença a crear anticossos, s’ha administrat de les nou del matí fins a les tres de la tarda, aproximadament. Una vegada transcorreguts 21 dies, s’administrarà la segona dosi i, al cap de deu dies (un mes després de la primera dosi), se n’aconsegueix la seva major efectivitat.
 

Però aquestes no seran les primeres dosis de la Pfizer-Biontech administrades al Solsonès.

Dimecres, coincidint amb el dia de Reis, ja es van vacunar el personal i usuaris de la residència d’Amisol i de la residència de gent gran La Vall, de Sant Llorenç de Morunys. A la residència Hospital Pere Màrtir Colomés, la vaccionació es programa per a més endavant, ja que no es pot dur a terme en ple brot agut de coronavirus.

El Departament de Salut preveu que fins al març s’hagin vacunat totes les persones que viuen o treballen en residències de gent gran i col·lectius amb discapacitat, professionals sanitaris i persones amb dependència que viuen a casa. S’estima que a final d’any s’aconseguirà la immunitat de grup, quan un 70 per cent de la població estigui vacunada. 


Altres notícies que et poden interessar


 

Participació