Coronavirus

Salut diu que de moment no calen canvis en l'entitat gestora de la residència d'avis de Solsona

per Redacció , Solsona, 12 de gener de 2021 a les 07:48 |

La residència de gent gran de Solsona ha incorporat en els darrers tres dies sis professionals per fer front a les 42 baixes per covid-19 que s'han produït en les dues últimes setmanes al centre. En total, el 57% de la plantilla s'ha infectat. Des de l'inici del brot, han entrat a treballar 16 professionals nous. Segons informen, la complexitat de la gestió del brot "s'ha aguditzat aquest cap de setmana amb la detecció de nous casos positius entre la plantilla". Tot i això, el centre explica en un comunicat que el trasllat de 20 usuaris -16 a una residència d'Igualada, 2 al Centre Sanitari del Solsonès i 2 a casa- ha permès "reorganitzar les tasques". Aquest dilluns es repeteixen les proves PCR als primers treballadors contagiats.
El brot de covid-19 a la residència de Solsona afecta 63 residents i 42 professionals (el 57% de la plantilla). Aquest cap de setmana hi ha hagut tres morts més de residents amb covid-19 i la xifra total s'eleva a sis.


Quant a l'evolució epidemiològica al conjunt de la ciutat i la comarca, en aquests moments, l'índex del risc de rebrot a la capital comarcal se situa a 1.145 punts, i la taxa de reproducció és d'1,51.

"No totes les intervencions provoquen un canvi en l'entitat gestora"


Preguntada sobre si està previst que Salut intervingui la residència d'avis de Solsona, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que des del Departament "s'intervenen les residències des del primer moment" en què es detecta un brot de covid-19. "Fem un actuació des del punt de vista de salut pública, amb coordinació amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i les pròpies residències", assegura Vergés.

Tot i això, la consellera aclareix que "d'aquestes intervencions no sempre se'n genera un canvi en l'entitat gestora, només faltaria". En aquest sentit, assegura que només es fa el canvi "quan hi ha una impossibilitat de la pròpia entitat de resoldre aspectes com la substitució de professionals o la impossibilitat de sectoritzar". Vergés ha dit que "de moment no tinc informació de si cal algun canvi en l'entitat gestora" de la residència d'avis de Solsona.


Altres notícies que et poden interessar

 
 

Participació