Coronavirus

El Solsonès gairebé quintuplica la xifra de contagis en una setmana i arriba als 78 positius detectats

El Centre Sanitari atribueix aquest augment a les festes de Nadal, en què s’han produït trobades superiors a 15 i 20 persones

per Redacció , Solsonès, 11 de gener de 2021 a les 17:01 |
El Solsonès ha passat de diagnosticar 17 casos positius de coronavirus en una setmana a 78, sense comptar els contagis del brot de la residència de gent gran. Així, el volum de nous positius gairebé s’ha quintuplicat després de festes. Aquesta xifra és un clar indicador que “les coses no s’han fet bé”, segons ha reconegut el doctor Juan Campus, director mèdic del Centre Sanitari.

Els positius detectats la setmana passada, a través de 234 PCR i de 32 TAR, així com el

seguiment dels contactes estrets, ha posat de manifest que “la població no ha seguit les
recomanacions de trobades amb grups reduïts”
. Els contagis evidencien que s’han produït trobades superiors a les 15 i 20 persones. De fet, “hi ha hagut tanta relaxació, que la situació epidemiològica ha assolit la xifra de contagis més alta des de l’inici de la pandèmia”.


Tant des de l’ens de salut com des de l’Ajuntament de Solsona, es lamenta aquests resultats coincidint amb el brot a la residència i la tornada a l’escola. L’alcalde, David Rodríguez, qualifica la situació actual de “molt greu”, lamenta que “no tothom hagi sabut fer el sacrifici que es demanava” i apel·la a la consciència dels ciutadans per revertir-ho. “Ara toca purgar- nos de tot el que no hem fet bé per festes, minimitzar els contactes socials i, sempre que es pugui, potenciar el teletreball”, destaca l’alcalde. “Cal ser més conscients del risc d’aquesta malaltia i ser més responsables”, recorda Juan Campus, ja que si es continua així “tot el sistema sanitari i la població en poden acabar patint greus conseqüències”.

Altres notícies que et poden interessar

 
NOTA:
Aquest comunicat ha estat redactat conjuntament per les àrees de Comunicació del Consell Comarcal delSolsonès, Centre Sanitari i Ajuntament de Solsona, fruit de la col·laboració entre administracions, per oferir una informació homogènia i inequívoca al conjunt de la ciutadania de la comarca.

 

Participació