Coronavirus

​Sara Alarcón demana un replantejament del confinament municipal en comarques com el Solsonès

Alarcón considera que en municipis petits que no disposen de serveis, té més sentit la delimitació comarcal

per Redacció , Solsonès, 9 de gener de 2021 a les 08:11 |
Dispositiu dels Mossos | ACN
La presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, ha demanat a la Delegació del Govern de la Catalunya Central el replantejament, en comarques com la del Solsonès, del confinament municipal al comarcal. Així mateix, i en aquest sentit ha demanat que es traslladi a les autoritats competents aquesta decisió, ja que es tracta de territoris “amb una baixa densitat de població, sense botigues ni accés a serveis bàsics”.

Alarcón ha afegit que les mesures d’aplicació de moltes normatives, dictades des d’una visió metropolitana, “sovint ratllen l’absurd” i el fet de tenir en compte la realitat del territori no contradiu pas la pròpia norma, ans al contrari, ja que al seu entendre “demostra una sensibilitat i un coneixement del país molt més profunds”.


En aquest mateix sentit es van manifestar fa poc més d’un mes els portaveus dels grups JxC i AIS, els quals també es van mostrar favorables a un confinament comarcal.

Des del Consell Comarcal del Solsonès es considera que aquesta mesura no suposa en cap cas augmentar la situació de risc, però sí un gest a favor de les zones menys densament poblades.

 

Participació