Nevades

La Diputació activa el protocol per garantir la seguretat a les carreteres en previsió d’una forta nevada

S’han distribuït 950 tones de material fundent entre 25 entitats municipals, ajuntaments i consells comarcals

per Redacció , Solsonès, 7 de gener de 2021 a les 08:41 |
 La Diputació de Lleida activa el protocol de viabilitat hivernal davant les informacions trameses pel CECAT respecte a un possible episodi extraordinari de nevades que poden afectar la plana de la demarcació de Lleida els dies 7, 8 i 9 de gener, mobilitzant mitjans extraordinaris sobre els que normalment actuen en èpoques hivernals en la prevenció i neteja de neu i gel a les vies públiques.

La Diputació, a través de la secció de Conservació del Servei de Vies i Obres, també ha subministrat 950 tones de material fundent a 25 entitats municipals, entre ajuntaments i consells comarcals com ajuda per a la vialitat local i comarcal.


Donada la distribució geogràfica de tota la xarxa local, que ascendeix a més de 825 km de carreteres, els 20 equips de viabilitat hivernal estan repartits en tres zones diferenciades. En total, són 13 camions amb fulla llevaneus i tolva per a fundents, 5 tractors amb fulla llevaneus, 1 motoanivelladora i 1 vehicle 4×4 també amb fulla llevaneus.

L’operatiu extraordinari que es posa en marxa afecta a la Zona 1, que comprèn  les comarques del Segrià, les Garrigues, el Pla d’Urgell, l’Urgell, la Noguera i la Segarra, sumant els equips extraordinaris als que ja es preveuen per a cada campanya hivernal.


A les altres dues zones d’actuació, per ara no s’activaran els equips extraordinaris, però són plenament operatius els equips ordinaris que ja fa setmanes que hi treballen:
En el cas del Solsonès, de la ZONA 2 (comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Solsonès)

Alt Urgell Camió amb fulla llevaneus  i tolva de fundents de 5 m3 
Solsonès Camió amb fulla llevaneus  i tolva de fundents de 5 m3 
Cerdanya Camió amb fulla llevaneus  i tolva de fundents de 5 m3 
 

 

Participació