Bassella

​L'antiga escola d'Ogern passarà a ser magatzem municipal i habitatge social

L’escola es va tancar el 2012 per falta d’alumnes

per Redacció , Ogern, 1 de gener de 2021 a les 09:34 |
L'antiga escola ZER-Ogern | Google Maps
A mitjans de gener, Bassella haurà enllestit l'adequació de l'antiga escola d’Ogern com a pis d’emergència social i magatzem municipal. L’edifici es troba en desús des que l’any 2012 va tancar per la falta d’alumnes.

L’alcaldessa, Cristina Barbens, ha explicat a NacioSolsona que se li vol donar un nou ús. La planta baixa, que era originalment l'escola, es destinarà a magatzem municipal perquè “no en disposem de cap tot i que darrerament ja fèiem servir provisionalment el pati de l’escola”. El pis de dalt, que havia servit com a pis per als mestres, “es renovarà i es destinarà a habitatge d’emergència social, o per oferir-la a joves del poble o famílies interessades a viure al municipi que no puguin trobar un habitatge de lloguer o de compra”.


El projecte bàsic i executiu d'aquesta obra «Reforma integral de l’antiga
escola d’Ogern», redactat per l’Arquitecte Sr. Joan Carol Gilibert, compta amb un pressupost d’execució per contracta de trenta-nou mil nou-cents un euros amb vuitanta-quatre cèntims (39.901,84 €), IVA inclòs. El consistori de Bassella preveu finançar aquest cost amb ajuts de la Diputació.    


Les obres que s'hi han fet han anat encaminades a resoldre el deteriorament de l'immoble i les filtracions i humitats.

S'ha reparat la teulada i els drenatges i a l’habitatge de la planta superior s'ha fet nova la cuina, el bany, el terra i les finestres. A la planta baixa s'han eliminat alguns envans i s’ha habilitat una porta frontal. 

 

Participació