Escola Arrels

«Estrelles centenàries» a les aules de 3r d’ESO

per Redacció , Solsona, 22 de desembre de 2020 a les 16:06 |
De la mà de Josep M. Pensí i Pujol, nascut l’any 1926, han conegut com era l’escola fa gairebé un segle

Durant aquest trimestre l’alumnat de 3r d’ESO de l’Escola Arrels ha treballat el dibuix tècnic a l’assignatura de visual i plàstica. Un cop coneguts els procediments de construcció de figures planes, han treballat en el projecte “Estrelles centenàries”.

Aquest projecte ha nascut de l’interès i la necessitat detectats en l’alumnat d’entendre la utilitat que pot tenir el dibuix tècnic a la vida.

De la mà de Josep M. Pensí i Pujol, nascut l’any 1926, han conegut com era l’escola fa gairebé un segle. De nen va aprendre dibuix “lineal” a Lleida amb el mestre Xorigué, la qual cosa anys més tard li va permetre dibuixar les portes que va idear i patentar. Totes les portes fabricades al seu taller també es van construir amb base als plànols que ell dibuixava.

El seu mestre també li va ensenyar a dibuixar unes estrelles, de diferent nombre de puntes, a partir de figures planes que quan es muntaven eren tridimensionals. Ara les ha tornat a construir per als nois i noies i de 3r d’ESO, però sense explicar-los com es feien.
L’alumnat, en petits grups, ha investigat com estaven fetes i han experimentat com resoldre el repte de dibuixar-les i construir-les.

Per acabar, han muntat una decoració nadalenca a l’entrada de l’escola on cada estrella és única.

Per descomptat que els hauria agradat que el Josep M. Pensí hagués pogut venir a l’escola a veure el resultat final, però en les circumstàncies actuals no ha estat possible i li han fet arribar fotografies de tot el procés.
La valoració del projecte ha estat molt positiva tant pels docents com per l’alumnat, que
també hi ha volgut dir la seva:
“Difícils de fer, però el resultat final és bonic.”- Marc Ribes
“És un treball interessant de fer perquè aquestes estrelles fa molts anys que es fan.”- Marc Ribalta.
“Un treball molt guai de fer i, a més, ho vam poder fer en parelles i grups. I va quedar molt xulo el resultat.”- Rosa Riera
 

 

Participació