Arrels II

Estones de conversa en anglès a Arrels II

per Arrels II , Solsona, 12 de desembre de 2020 a les 07:27 |
A l'Escola Arrels continua amb bona marxa el projecte "In & Out". Les estones de conversa en anglès són un recurs de primer ordre per a estimular la pràctica d'aquesta llengua.
Els nois i noies d’Arrels II estan molt contents de poder trobar-se en grups reduïts cada setmana per fer activitats en anglès amb l’auxiliar de conversa. Malgrat les mascaretes que de vegades dificulten una mica la comunicació, amb bon humor i ganes, els alumnes gaudeixen d'activitats lúdiques i col·laboratives. També participen d'activitats una mica més acadèmiques que volen complementar el que aprenen a l'aula.


En les estones de "Speaking in English", tenen ocasió d'establir converses en petits grups, participar en debats, aprendre a expressar la seva opinió, a fer un treball d'introspecció en les seves habilitats acadèmiques i personals, i consolidar les habilitats a l'hora de parlar individualment en anglès en breus presentacions. Aquest tipus d'activitats els ajuden a vèncer la timidesa que sovint provoca el fet de parlar en una llengua estrangera i els motiven a perdre la por d'expressar-se en anglès.

A més, els alumnes que participen al programa del Batxillerat Dual Americà, disposen també d’una estona setmanal amb l’auxiliar de conversa per resoldre dubtes, tant a nivell lingüístic com de contingut de les assignatures que cursen en anglès.


Aquest curs qui s’encarrega d’aquesta tasca al centre és la Montse Rodon. La Montse és catalana, barcelonina, però ha viscut i treballat com a docent a diversos països. És llicenciada en Estudis de l'Àsia Oriental, amb un primer cicle en Humanitats, Diplomada en ensenyament de llengües estrangeres, i Màster en Estudis de la Xina Contemporània. Va obtenir la certificació de Proficiency en Llengua Anglesa per la Universitat de Michigan, als Estats Units. La primera llengua de comunicació de la Montse a la llar familiar és l'anglès, perquè està casada amb en Mark, un professor i escriptor dels Estats Units. És per això que la Montse considera que el seu nivell d'anglès és prop del d'un parlant nadiu.

Després de girar pel món uns anys, la Montse i en Mark van decidir tornar a Catalunya per quedar-s'hi. Van fer cap a Barcelona, ciutat d'origen de la Montse. A Barcelona es sol dir: "Gira el món i torna al Born". Però la Montse no va voler "tornar al Born" ni a cap altre barri de Barcelona, perquè l'octubre de 2018 va venir a Solsona a gaudir de la Fira del Bolet i, com diu ella, es va enamorar perdudament d'aquesta meravellosa petita ciutat plena d'història i envoltada de natura. Va decidir que on ella volia viure ara que tornava a tenir els peus ben plantats a Catalunya era a Solsona.


En arribar aquest estiu passat a la seva nova llar, de seguida va començar a treballar de professora d'anglès i aquest curs a Arrels II tenim l’oportunitat de compartir estones de conversa en anglès amb ella.
Benvinguda a l’equip, Montse!

 

Participació