Esport

​La Diputació i la Fundació Barça fomenten la integració social a través de l’esport als municipis de Lleida, Solsona, Guissona i la Pobla de Segur

El president Joan Talarn i la directora de la Fundació, Mària Vallès, signen els convenis per portar a terme el programa d’integració social amb metodologia FutbolNet a infants i adolescents, amb els alcaldes Miquel Pueyo, David Rodríguez, Jaume Ars i Marc Baró

per Redacció, 11 de desembre de 2020 a les 07:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La Diputació de Lleida i la Fundació Barça han signat aquest migdia els convenis amb els ajuntaments de Lleida, Solsona, Guissona i la Pobla de Segur pels quals es portarà a terme en les seves localitats el programa d’integració social mitjançant la pràctica de l’esport a través de la metodologia FutbolNet.

A través d’un programa extraescolar, de dos dies a la setmana a cada població, es pretén fomentar la integració social dels infants i adolescents que es troben en situació d’alta vulnerabilitat, a través d’una metodologia pròpia de la Fundació Barça, on mitjançant l’esport se’ls doni un suport integral en temes d’educació, assistència sanitària, nutrició i atenció psicosocial.


En l’acte de signatura dels convenis han participat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, la directora general de la Fundació Barça, Mària Vallès, que ha estat acompanyada pel vicepresident de la fundació, Antoni Tombas, i els alcaldes de Lleida, Miquel Pueyo; de Solsona, David Rodríguez; de Guissona, Jaume Ars, i de la Pobla de Segur, Marc Baró. A l’acte també han assistit la vicepresidenta, Estefania Rufach, el diputat Jordi Verdú i l’assessora de Relacions amb entitats i associacions, Gemma Vilarasau.

 Els convenis estableixen que aquestes activitats, que són gratuïtes per als infants i adolescents als quals van adreçades, seran finançades per la Diputació i la Fundació Barça en cada una de les poblacions beneficiades. Cada ajuntament, per la seva banda, es compromet a facilitar l’ús d’un equipament esportiu adient per a aquesta activitat, que es desenvoluparà fins al mes de juny de 2021.


El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que aquest programa, especialment venint d’una institució de país com és el Futbol Club Barcelona, sintonitza de ple amb la nova política de foment de l’esport de base, femení i inclusiu que impulsa la corporació, ja que l’esport no es resumeix en un simple resultat final d’una competició. “La pràctica de l’esport té una importància educativa i social rellevant. Quan fem esport ens comprometem a respectar l’altre, a valorar el seu esforç i a tenir-lo com a model de bones pràctiques. I que això mateix ho puguin explicar als infants i adolescents els professionals que porten l’escut del Barça al pit segur que fa guanyar en credibilitat el missatge”.

 La directora general de la Fundació Barça, Mària Vallès, ha posat èmfasi en el fet que “aquesta metodologia utilitza l’esport, el joc i l’activitat física com a eines d’integració social per millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables. Busca fomentar l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició, entesos des de la cultura de la cooperació, perquè siguin positius en l’aspecte individual i també col·lectiu”.


El paer en cap de la ciutat de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat la idea que “cal fer de l’esport una eina que forma persones”, i que activitats com aquesta ajuden a educar en valors com el compromís, el respecte i la tolerància.

 L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha dit, per la seva banda, que “aquestes activitats ajuden a lluitar contra les desigualtats que es produeixen a la societat en l’accés a les activitats extraescolars”.

 L’alcalde de Guissona, Jaume Ars, ha afirmat, en el seu torn, que “és una excel·lent oportunitat per treballar la inclusivitat en una població com la nostra amb 51 nacionalitats diferents i un 50% de la població forana”.

Finalment, l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha destacat que “les entitats del nostre municipi estan molt agraïdes per poder accedir a aquest programa, i més tenint en compte que tenim com a referència barcelonista a Carles Puyol”.

Per portar a la pràctica aquestes activitats, la Fundació Barça aportarà referents tècnics experts per tal de donar suport metodològic en la implementació del programa d’integració social amb metodologia FutbolNet mitjançant una entitat de caràcter social que s’encarregarà de l’execució de les activitats educatives.

 

Participació