Òmnium Solsonès

Òmnium Solsonès organitza: HI HA NOVETAT! Poemes i músiques d’un Nadal antic i actual

Divendres, 11 de desembre a les 8 del vespre a la Sala Polivalent de Solsona

per Redacció , Solsona, 9 de desembre de 2020 a les 08:01 |

HI HA NOVETAT!  Són els poemes de Carles Torner dits per ell mateix amb acompanyament musical d'Oriol Romaní al clarinet. Els poemes nadalencs de Carles Torner evoquen imatges, idees i sentiments que acullen la nostra tradició i la recreen amb una barreja viva i sorprenent de referències als temps antics i als temps actuals. Amb un enfilall d'aquests poemes i les músiques que els comenten, els il·lustren o els deixen ressonar, aquest recital convida a connectar amb el misteri de Nadal amb realisme i esperança des d'un esperit ple d'humanitat.

Carles Torner diu nadales que ha anat enviant als seus amics al llarg dels anys, com El buit i el plor, Circ, Llums de Nadal, Brúixola, Cançó de bressol del Nadal fugitiu, On tot acaba, El segon Baltasar, Paradís o Telegrama i el clarinet n’acompanya el ressò amb peces escollides per a l'ocasió, de Bach al blues i el gòspel, passant per nadales angleses i catalanes, i amb composicions pròpies i improvisacions inspirades pels poemes.


Carles Torner és poeta i treballa al PEN Internacional per promoure la solidaritat amb escriptors empresonats arreu del món. Fa un any va publicar el llibre Vint-i-set Nadals i un rei, que recull poemes de Nadal escrits des del 1990.

Oriol Romaní, clarinetista, fa concerts de jazz i de música clàssica, sovint amb ingredients divulgatius, o en diàleg amb la literatura o la meditació. Musica poemes i pregàries, i és a punt de publicar el llibre El nostre jazz de cada dia.


            Una alba enllà de l’impossible,
            un nou camí darrere el dol, 

           «No tindrà por», diu el bressol
            on ens regalen l’invisible:
     
            on tot acaba tot comença.
            Mentre et canvien els bolquers,
            infant d’un món sense temença,
            cauen els murs de Lledoners.

Sala Polivalent de Solsona 
Divendres 11 de desembre de 2020
A les 20:00h
Entrada lliure
HI haurà guardioles per poder fer un donatiu en benefici de la Marató de TV3

 

 

Participació