Nadal

Raquel Estany torna a il·lustrar les festes de Nadal solsonines

L’arquitecta guanya el Concurs de postals per segon any consecutiu

per Redacció, Solsona | 26 de novembre de 2020 a les 17:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Des de l’exterior, a través de les finestres d’una mateixa façana, es veu un pis amb una família tradicional amb llar de foc, a sobre d’un altre on viu una família monoparental, en un mateix edifici on hi ha un habitatge compartit de joves i un altre de cogeneracional. Són algunes de les imatges que configuren l’estampa nadalenca que il·lustrarà enguany les festes de Nadal de Solsona. És l’obra guanyadora del divuitè Concurs de postals de Nadal que convoca la regidoria de Cultura, signada, per segon any consecutiu, per l’arquitecta solsonina Raquel Estany i Jané.  

Es tracta d’un collage digital a partir de fotografies, textures i dibuixos que ens recorda com ens condicionarà la pandèmia la celebració de les festes, molt limitada dins les llars. “Tot aquest temps de reclusió ha fet que el que fins ara podia ser un lloc on sols menjar i dormir sigui també espai de treball, relació, desconnexió...”, explica l’autora. “Com a arquitecta ha estat un procés que he gaudit, ja que ha permès posar sobre la taula les mancances d’aquests espais i fer visible la necessitat d’un canvi de paradigma”, afegeix Raquel Estany. En aquest sentit, també volia representar la multiplicitat de relacions humanes i models de convivència existents més enllà dels tradicionals. Així mateix, l’obra també vol fer reflexionar sobre la gran sort que tenim la població “amb espais on refugiar-nos” i reivindicar la l’important quantitat de persones que són expulsades de casa seva. 


La proposta de Raquel Estany s’ha imposat entre les 33 postals presentades al concurs. El jurat enguany l’han integrat membres del personal de la Biblioteca Carles Morató. Aquest disseny, premiat amb 150 euros, formarà part del material de difusió de les activitats nadalenques de les regidories de Cultura i Educació d’aquest any. 
 

 

Participació