#colòniesenlluita

Manifestació de les cases de colònies i albergs de Catalunya

Dilluns 30 de novembre a les 10 de l matí a la seu de Joventut (Calàbria, 147)

per Redacció , 26 de novembre de 2020 a les 15:20 |

El sector de les cases de colònies i albergs de Catalunya hem patit una davallada dels

ingressos de més del 80%, pèrdues de llocs de treball i tancament definitiu d’instal·lacions, i no ens sentim suficientment recolzats per l'administració, a la que demanem que s'impliqui per no deixar caure cap més empresa del sector.

Cal que l'administració visualitzi aquesta pèrdua dràstica i insostenible de la nostra economia, la gran incertesa que plana sobre les nostres empreses, i que reverteixi l'actual manca de suport a la nostra feina educativa en el lleure.

Demanem que el Departament d'Educació desenvolupi polítiques per incentivar les colònies escolars per ser un actiu educatiu de primer ordre, que es donin beques a les escoles i els infants i joves més desafavorits perquè gaudeixin de la convivència, l’aprenentatge i el desenvolupament emocional i social com la resta dels seus companys/es. Reclamem que hi hagi reconeixement laboral de la nostra tasca i, es valori econòmicament als mestres de l'escola pública i concertada que fan colònies com a part del projecte educatiu.

També demanem polítiques d'ajudes directes per mantenir la nostra activitat i l'ocupació dels nostres treballadors, un paraigües jurídic davant el retornament de bestretes (com ara l'aplicació de la clàusula rebus sic stantibus, etc) que evitin la descapitalització en un moment de manca d'ingressos. Reclamem el recolzament i la valoració institucional de la tasca educadora del lleure com a complement del currículum educatiu de les escoles.


Per tots aquests motius el proper dilluns 30 de novembre, a les 10h, el sector colònies
(cases de colònies, albergs, empreses de monitoratge, agències...) ens manifestarem al
Carrer Calàbria, seu del Departament de Joventut.

#ElLleureÉsSegur #LesColòniesSónVitals #HoVaigAprendreDeColònies
#QueLaRotllanaDelLleureNoEsTrenqui

 

Participació