Rotary Club Solsona

El Rotary Club Solsona contribueix amb 1.500 euros al finançament d’un ecògraf pel Centre Sanitari del Solsonès

Aquest equipament suposarà poder millorar els diagnòstics

per Redacció , Solsona, 25 de novembre de 2020 a les 07:45 |
 L’adquisició d’un ecògraf mòbil es considera necessària com a mètode diagnòstic per les diferents patologies que es tracten, tant cròniques com agudes. Així mateix, i degut a l’actual pandèmia per Coronavirus Sars-Cov-2, l’ús de l’ecògraf permet detectar qualsevol afectació pulmonar i fins i tot diagnosticar-la d’una manera ràpida, senzilla i no invasiva.

Aquest equipament facilitarà els diagnòstics directes des de l’atenció primària i evitarà la derivació innecessària a especialistes i a l’hospital, a més de poder disposar d’un diagnòstic amb major rapidesa per tal de poder encarar de manera àgil el tractament al pacient. La connexió d’aquest equip a una tauleta o ordinador portàtil permet a la vegada una mobilitat tant dins del centre, per poder diagnosticar tant a urgències, a primària o a la unitat sociosanitària, com si fos necessari també fora del centre.


El pressupost d’aquest equip, més la sonda i tauleta, és d’uns 3.000 €, la meitat dels quals els ha aportat el Rotary Club Solsona. Aquesta col·laboració es va anunciar el passat juliol en l’acte de reconeixement públic que el Rotary Club Solsona va fer als professionals del Centre Sanitari per la tasca duta a terme els darrers mesos durant la pandèmia. La presidenta i l’equip directiu del Centre agraeixen aquesta col·laboració del Rotary Club que permetrà millorar els equips de diagnòstic del centre i repercutirà en la població de la comarca

 

Participació