Llibres

​Òmnium Solsonès organitza la presentació de la novel·la «Guillem» a Solsona

El proper divendres 27 de novembre, a les 19’30h, a la Sala Polivalent, es durà a terme la presentació del llibre “Guillem” escrit per la periodista, llibretera i escriptora Núria Cadenes

per Òmnium Solsonès , Solsona, 24 de novembre de 2020 a les 19:58 |
L'autora, Núria Cadenes, amb la portada del llibre
En aquest llibre s’explica l’assassinat del jove Guillem Agulló per part d’una banda feixista  que va tenir lloc l’11 d’abril de 1993 a la localitat castellonenca de Montanejos, quan Guillem tenia només 18 anys.

En el llibre s’expliquen els antecedents, es narra  l’assassinat i també tota la mobilització social que hi va haver arreu del País Valencià i dels Països Catalans de rebuig contra aquest crim tant horrorós, però, paral·lelament a això, també hi va haver una campanya d’atac i manipulació dels fets per criminalitzar el Guillem i els seus amics, duta a terme per diaris com Las Provincias, per la jerarquia policial i judicial i per alguns partits polítics espanyolistes com PP, PSOE o Unió Valenciana.


És un llibre per recordar, per informar-se, per reflexionar i maleir una i mil vegades el feixisme i els que li donen suport, tantes vegades impunes i amb complicitat amb el poder. Per conèixer la situació que patien molts col·lectius, entre d’altres l’independentisme valencià,  a principis dels anys 90, en què els feixistes actuaven quan volien, on volien i contra qui volien sense que mai els passés res.

És una història també narrada en primera persona pels pares del Guillem Agulló i una de les seves germanes. Ens expliquen el sofriment i l’assetjament de què han estat víctimes durant aquests 27 anys i ens mostra la seva immensa humanitat i enteresa. Cap més família hauria de patir mai més el que ells han passat.


Podrem conversar amb l’autora del llibre sobre la situació del nacionalisme al País Valencià en el passat i en el present, de com Guillem Agulló ha sigut i és un referent de l’antifeixisme i l’independentisme arreu dels Països Catalans per a diverses generacions. Us convidem a venir i a participar d’aquest acte per donar el vostre punt de vista, sempre interessant. Us hi esperem!!

 

Participació