Consell Comarcal

Isabel Pérez: «No podem votar a favor d'uns pressupostos que deixen els temes rellevants de la comarca a l'aigüera»

El grup comarcal de Junts x Catalunya vota en contra dels pressupostos del Consell Comarcal del Solsonès

per Junts per Catalunya , Solsonès, 18 de novembre de 2020 a les 20:31 |
(Arxiu) Isabel Pérez, portaveu de Junts per Catalunya al Consell Comarcal | Ramon Estany

El passat 12 de novembre es va celebrar el darrer ple del Consell Comarcal del Solsonès, el qual duia en l’ordre del dia l’aprovació dels pressupostos per al proper any. Junts per Catalunya va votar-hi en contra mantenint l’argumentació que un any abans ja havia justificat el vot desfavorable. Els elevats sous de la Presidenta del Consell i del seu Gerent (fet que pren importància en el context de crisi en què vivim) i la manca de voluntat per desencallar i avançar en la resolució del conflicte amb el centre Sanitari del Solsonès, són els principals motius pels quals Junts per Catalunya no va votar a favor del pressupostos de l’ens supramunicipal.

“Aquests pressupostos no afronten ni donen resposta als problemes de la comarca i dels seus municipis”, reivindica Isabel Pérez, portaveu de Junts per Catalunya. La problemàtica de la recollida de residus comarcal, la manca de transparència en la prestació de serveis tècnics als ajuntaments i l’increment del cost anual que això suposa pels Ajuntaments són alguns dels problemes que no troben resposta en els pressupostos del govern d’ERC.


Pérez remarca la “poca ambició dels pressupostos i la manca de captació de recursos i
inversions per la comarca en tots els seu departaments i àrees com en turisme, que fa anys que roman estancada”. A més a més, algunes errades que Junts per Catalunya ja  havia denunciat recentment com la desequilibrada i injusta distribució de recursos que es va fer palesa amb la subvenció rebuda per arranjar camins, es perpetuen amb aquests pressupostos.


Des de Junts per Catalunya es va decidir votar en contra perquè “votar favorablement o
abstenir-se era mostrar conformitat amb l’actual desgovern del Consell Comarcal”.

Amb l’aprovació d’aquests pressupostos (amb l’abstenció del Grup d’Independents) s’ha
perdut una bona oportunitat de donar un toc d’atenció al govern de Sara Alarcón. Un govern del Consell que es troba amb minoria i que amb la unió dels grups de l’oposició s’hagués pogut fer rectificar en una gestió tant erràtica en qüestions importants com la Salut o els serveis que presta als ajuntaments. Caldrà que expliquin molt bé a les veïnes i veïns de la comarca perquè s’ha optat per aquesta via.

 

Participació