Escola Arrels

​Apprenons le français à l’école

per Escola Arrels , Solsona, 31 d'octubre de 2020 a les 07:41 |
A l’Escola Arrels, el curs passat es va introduir el francès a l’ESO amb l’objectiu d’impulsar l’aprenentatge d’una segona llengua estrangera. Va ser l’alumnat de primer d’ESO qui va començar l’aventura d’aprendre francès a l’escola, una iniciativa inclosa dins del projecte In&Out. Aquest any tot els nois i noies de primer i segon d’ESO ja cursen dues hores setmanals de francès. 

In&Out és el projecte de llengües estrangeres de l’escola i els seus objectius són promoure l’habilitat comunicativa en llengua estrangera i aconseguir jovent més emprenedor per al nostre territori. Fins ara, només s’havien dut a terme iniciatives en llengua anglesa, però el curs passat es va decidir introduir el francès a l’ESO per tal d’ampliar el coneixement d’altres llengües estrangeres que també són necessàries per a la internacionalització de les empreses pioneres del territori, ja que actualment tenen dificultats per contractar personal amb ganes de viure al nostre entorn i amb un bon coneixement de llengües estrangeres que facilitin el comerç internacional. 


Així doncs, a partir de projectes, jocs i activitats engrescadores, els més joves d’Arrels II estan aprenent francès a molt bon ritme. L’eix temàtic de l’assignatura són diverses professions i, a mesura que avança el curs, han d’encarar reptes com representar una entrevista a un personatge famós o fer de xefs, activitats que els permeten per exemple aprendre a fer preguntes, a presentar-se o adquirir paraules noves relacionades amb la gastronomia.

Els propers cursos els nois i noies que s’han iniciat en l’aprenentatge de francès a primer i segon podran escollir seguir cursant-lo a tercer i quart d’ESO i preparar-se per acreditar un nivell oficial de francès en acabar l’etapa d’ensenyament obligatori. 

Per altra banda, aquest curs s’ha introduït també la llengua francesa al cicle formatiu de grau mitjà d’Activitats Comercials per entrenar, sobretot, l’atenció al públic en aquesta llengua. Actualment, es dedica una hora setmanal a treballar de forma dinàmica tota una base necessària per tal de poder comunicar-se en francès en una situació real d'atenció comercial.

Hem de tenir en compte que el francès és la llengua materna de 29 països del món i el parlen 74 milions de persones. Per tant, saber francès dota el nostre alumnat d’una eina de comunicació que els pot obrir moltes portes el dia de demà. 


 

 

Participació