Mobilitat

AVÍS: Afectació viària a la carretera de Solsona a Coll de Jou

per Ramon Estany , Solsona, 30 d'octubre de 2020 a les 21:40 |
Les obres de condicionament de la carretera de Solsona al coll de Jou, la LV-4241, en un tram que va des de la capital fins al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya estan provocant una afectació viària que suposa per als conductors agafar vies alternatives.

Com que la LV-4241 estarà tallada entre el PK 0+700 i el 2+580 dels dies 28 d'octubre al 10 de novembre, de 9 a 14 hores, es proposen dos itineraris alternatius: bé, la LV-4011 (Hostal de Cirera) o bé la C-462 (Sant Llorenç de Morunys.

 

Aquesta obra, que suposa una inversió de més d’1,5 milions d’euros, comporta la construcció d’un carril bici de gairebé dos quilòmetres que vorejarà la carretera per potenciar l’activitat ciclista i turística de la zona.


Segons fonts del departament de Vies i Obres de la institució provincial, la intervenció comporta la demolició d’elements degradats i inservibles, l’estassada i moviments de terra, la consolidació de murs d’escullera, drenatges, renovació del paviment a la calçada i la senyalització i protecció de la via. Segons les mateixes fonts, la carretera es trobava en un estat molt degradat.

La Diputació va expropiar una quarantena de parcel·les per a la millora d’aquesta via. El projecte es va aprovar el 2018.

 

Participació